Tafeltennisclub Emmen bereikt een unieke mijlpaal

EMMEN - Tafeltennisclub Emmen bereikte vrijdag avond een unieke mijlpaal. Het eerste zeer jeugdige team werd kampioen in de noordelijke 1e divisie divisie. Het eerste team gaat nu naar een niveau dat in Emmen zelden is bereikt: de derde divisie.

De tafeltenniscompetitie kent elk jaar 2 seizoenen: voorjaar en najaar. Het komende voorjaar 2016 zullen er in de gezellige sportzaal aan de Heckningecamp dan ook wedstrijden te zien zijn op hoog niveau.


De ervaren eredivisie-speler Peter Verwey was dit seizoen gekoppeld aan (zeer) jeugdige Emmense talenten: Pim van Schaik en Robert Jansen.(foto) Doordat er tegelijkertijd een sterk tweede team is gevormd met onder meer oudgediende Jan Vlieg, oud-kampioen van Curacao Annibal Lopez , ooit 2e divisie speler Cees Bults en de bevlogen tafeltennisorganisator Harry Hoogeveen, konden tijdelijk problemen door blessures en ziekte van het eerste team, telkens gemakkelijk worden opgevangen.


Jan Vlieg is nog steeds een tafeltenniser van hoog niveau, een voorbeeld van het feit dat je tot op hogere leeftijd deze sport op goed niveau kunt blijven beoefenen. Jan heeft inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt maar dat deert hem niet om zijn potjes nog altijd te winnen. Het is niet algemeen bekend, maar Jan is de meest succesvolle Nederlandse tafeltennisbondscoach ooit: onder zijn leiding werden Bettine Vriesekoop cs. ooit Europees kampioen!

Hoewel de prestaties van de TTV Emmen nu in het oog springen, blijft men met beide benen op de grond. Doelstelling blijft een sfeervolle, positieve vereniging. Dat hier nu ook successen in de competities bij komen is extra mooi.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda