Brons voor Tom Egberink in Amerika

DALEN - De 22 jarige rolstoeltennisser Tom Egberink uit Dalen heeft in het amerikaanse Mission Viejo samen met landgenoot Maikel Scheffers een bronzen plak gehaald, De beste 8 teams van de wereld waren aanwezig en na twee overwinningen en een verliespartij in de poule moesten ze het in de kruisfinale opnemen tegen het engels/frans duo Reid en Jeremiasz.


Na een geweldige eerste set die op het nippertje verloren ging (5-7) moesten ze in de tweede set toch hun meerdere erkennen in wat later bleek de nieuwe wereldkampioenen (2-6).

Wat overbleef was de strijd om brons tegen het frans/argentijns duo Peifer/Fernandez, afgelopen zomer nog de winnaars van Wimbledon.Tom Egberink en Maikel Scheffers wisten met bij vlagen geweldig tennis de strijd in hun voordeel te beslissen en wonnen met 6-2 4-6 6-2 verdiend de bronzen medaille.

Ze spelen ook in Rio tijdens de Olympische Spelen samen en hebben absoluut kansen op een plak aangezien de meeste andere teams bestaan uit verschillende nationaliteiten en dus daar niet met elkaar mogen dubbelen maar met een landgenoot.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda