ATTRACTIES

Accordeon en Trekzak Festival in het Veenpark!

BARGER COMPASCUUM - Het Veenpark is trots te kunnen melden dat op zaterdag 25 juni a.s. voor de vierde keer het vernieuwde Accordeon en Trekzak Festival in het park plaatsvindt. Vanaf 16.00 tot 21.30 uur wordt het sfeervolle Aole Compas gevuld met de gezellige accordeonmuziek. Het festival is vrij toegankelijk via een aparte ingang bij de molen aan de Postweg in Barger-Compascuum. Ook de reguliere bezoekers van het Veenpark die al eerder die dag zijn gekomen, kunnen uiteraard deze unieke muzikale avond meebeleven.
Reageer!

Het Veenpark houdt eeuwenoud Drents gebruik met Pinksteren in ere.

BARGER COMPASCUUM - Pinksterbroed vindt naar een oude traditie plaats op 2e Pinksterdag in het plaggenhuttendorp ’t Aole Compas, gelegen in het Veenpark in Barger-Compascuum. In de middag lopen er kinderen in traditionele kleding en met mooie versierde bogen zingend langs de deuren. Na het zingen van een liedje krijgen ze van de bewoners snoep.
Reageer!

WILDLANDS opent nieuw beververblijf: introductie goed verlopen

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft gisteravond met een grote groep abonnementhouders, de Kinderraad en de Wildfriends het nieuwe beververblijf geopend. Ook waren daar de bevers, die als nieuwe diersoort in het park zijn toegevoegd, voor het eerst voor publiek te zien. Vanaf vandaag kan iedere bezoeker van het park het verblijf met de nieuwe bewoners ontdekken.
Reageer!

WILDLANDS installeert Kinderraad van Advies 2022

EMMEN - WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft vanmiddag de Kinderraad van Advies 2022 geïnstalleerd. Deze Raad bestaat uit elf kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud. Zij volgen de allereerste Kinderraad van Advies uit 2019 op.
Reageer!

Gratis entreekaartjes China Lights voor minima in gemeente Emmen. Gemeente stelt 5.000 kaarten beschikbaar.

EMMEN - Minima in gemeente Emmen kunnen gratis naar China Lights. Mensen met een laag inkomen kunnen vaak weinig geld besteden aan ontspanning zoals een schoolreisje, een lidmaatschap van een (sport-)club of theaterbezoek. Gemeente Emmen vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving, daarom stelt zij vrijkaarten aan minima beschikbaar.
Reageer!

Opnieuw giraf geboren in WILDLANDS

EMMEN - In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is in de nacht van zondag op maandag een giraf geboren. Het is op dit moment nog niet bekend of het een hengst of een merrie is. Het is het tweede girafje dat dit jaar in het park geboren is. Het gaat gelukkig goed met het jong en de moeder Hidaya. Vader van deze jongste aanwinst is wederom Bakari, die in 2018 op bijna 2-jarige leeftijd in WILDLANDS arriveerde.
Reageer!

Neushoorn Elena verdronken.

EMMEN - In WILDLANDS Aventure Zoo in Emmen is vanmorgen neushoorn Elena verdronken. De nieuwe neushoornman Limpopo zou voor het eerst kennismaken met de dames Elena en Zahra. Rond kwart voor acht zijn beide dames eerst de savanne opgegaan. Daarna volgde Limpopo en ging het fout. Het tweetal schrok en sloeg op de vlucht. Dat leidde tot een wilde achtervolging, waarbij de dames na een kwartier flink uitgeput waren.
Reageer!

Twee onagers geboren in WILDLANDS

EMMEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er maar liefst twee onagerveulens geboren in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Het is geen tweeling; de kleintjes hebben allebei een andere moeder, wel dezelfde vader. Beide veulens zijn hengsten en volledig gezond, maar verbleven de eerste dagen nog wel even op stal met hun moeder. Vanmorgen mochten zij voor het eerst het buitengebied ontdekken én kennismaken met de kamelen! Dat verliep rustig.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda