ATTRACTIES

Neushoorn Elena verdronken.

EMMEN - In WILDLANDS Aventure Zoo in Emmen is vanmorgen neushoorn Elena verdronken. De nieuwe neushoornman Limpopo zou voor het eerst kennismaken met de dames Elena en Zahra. Rond kwart voor acht zijn beide dames eerst de savanne opgegaan. Daarna volgde Limpopo en ging het fout. Het tweetal schrok en sloeg op de vlucht. Dat leidde tot een wilde achtervolging, waarbij de dames na een kwartier flink uitgeput waren.
Reageer!

Twee onagers geboren in WILDLANDS

EMMEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er maar liefst twee onagerveulens geboren in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Het is geen tweeling; de kleintjes hebben allebei een andere moeder, wel dezelfde vader. Beide veulens zijn hengsten en volledig gezond, maar verbleven de eerste dagen nog wel even op stal met hun moeder. Vanmorgen mochten zij voor het eerst het buitengebied ontdekken én kennismaken met de kamelen! Dat verliep rustig.
Reageer!

Giraf geboren in WILDLANDS

EMMEN - In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is op 11 mei een giraffenmerrie geboren. De merrie heeft de naam Polepole (Swahili voor ‘rustig aan’) gekregen. De naam is erg toepasselijk voor de jongste aanwinst, want de afgelopen 15 dagen hebben de dierverzorgers en dierenarts alles uit de kast moeten halen om haar te leren drinken. Het is het tweede girafje dat sinds de opening in het park ter wereld kwam. Polepole is het eerste jong van moeder Ayana en giraffenhengst Bakari, die in 2018 op bijna 2-jarige leeftijd in WILDLANDS arriveerde.
Reageer!

WILDLANDS organiseert feestloterij

EMMEN - WILDLANDS Adventure Zoo Emmen viert in 2021 het vijfjarig bestaan en ter ere van dit jubileum organiseert het park een feestloterij. Deelnemers aan de loterij maken niet alleen kans op bijzondere prijzen, ze steunen tegelijkertijd ook de dieren in het park. De grote trekking is op 18 juni as. om 18.00 uur en dan worden de winnende lotnummers bekendgemaakt.
Reageer!

WILDLANDS weer geopend

EMMEN - Na ruim vijf maanden kunnen bezoekers sinds vandaag weer op avontuur in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Om stipt 10 uur kwamen de eerste gasten van 2021, onder luid applaus van de medewerkers van het park, binnen. Directeur Erik van Engelen is blij dat het park voor het eerst dit jaar officieel de poorten heeft geopend: “Fijn dat bezoekers in het park weer kunnen genieten van onze dieren en de natuur.
Reageer!

Olifantje geboren in WILDLANDS

EMMEN - In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is vanochtend vroeg een gezond olifantenkalfje geboren. Het mannetje staat al zeer stevig op de poten en weegt ongeveer 80 kilo. Het ziet er allemaal goed en gezond uit! Het jong heeft al gedronken bij zijn moeder Mingalar Oo. Ook met haar gaat het goed. Het bulletje heeft de naam Ka Yan gekregen, wat â??langverwacht kindâ?? als betekenis heeft. Een olifant heeft gemiddeld een dracht van 22 maanden.
Reageer!

Escaperoom The Basement nu ook speelbaar voor kinderen

HOOGEVEEN - Sinds kort is de Escaperoom in Hoogeveen ook geschikt gemaakt voor gezinnen met kinderen en kinderfeestjes. Onder begeleiding van volwassenen is een bezoek aan de escaperoom in Drenthe al mogelijk voor kinderen vanaf 8 jaar. In het verleden hebben we wel vaker uitzonderingen gemaakt voor groepen inclusief kinderen en wat ons daarbij telkens positief opviel was de inventiviteit van kinderen. Kinderen denken heel anders dan volwassen en in een Escaperoom is dat vaak exact wat je nodig hebt. Anders denken, aldus Ramon Mol (eigenaar van Escaperoom The Basement).
Reageer!

Olifant in WILDLANDS verliest onvoldragen kalf

EMMEN - De olifantenkoe Ma Yay Yee uit WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is vannacht haar onvoldragen jong verloren. De olifantenverzorgers ontdekten dit vanmorgen. De dame was ruim een jaar op weg en dus halverwege de dracht. Olifanten hebben een draagtijd van gemiddeld 22 maanden. De vader was dan ook niet de in mei gearriveerde stier Timber, maar zijn voorganger Mekong.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30
SYmpfonica in D
za 30 okt 2021 om 16:00
Walt Wikins in De Amer
za 30 okt 2021 om 20:00