ATTRACTIES

Leeuwenman vertrokken uit WILDLANDS

EMMEN - De 12-jarige mannetjesleeuw Jafar uit WILDLANDS is terug naar Frankrijk verhuisd. Het introductieproces tussen de leeuwenman en de leeuwinnen in het park verliep erg moeizaam en daarom leefden de dieren al enkele maanden gescheiden van elkaar. WILDLANDS is blij een goede plek te hebben gevonden en dat het welzijn van de leeuwenman geborgd is. De leeuw kwam in augustus ook vanuit Frankrijk aan in Emmen om de overleden mannetjesleeuw Dudley op te volgen. Stap voor stap werd hij bij de leeuwinnen geïntroduceerd.
Reageer!

Olifant geboren in WILDLANDS

EMMEN - In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is vanmorgen vroeg een gezond olifantenkalfje geboren. Het was vrij snel duidelijk dat het een mannetje is, waarop zijn verzorgers hem de naam Nagarr hebben gegeven. Dat is - Kleine draak - in het Birmaans. Het is voor het eerst dat moeder Swe Zin (zelf op 8 augustus 2007 geboren in Emmen) een kalf heeft gekregen. Op beveiligingsbeelden is te zien dat zij liggend is bevallen, wat door de dierverzorgers in Emmen nog niet eerder is waargenomen bij een olifantenbevalling.
Reageer!

Drie jonge neushoornmannen gearriveerd in WILDLANDS

EMMEN - In de savannestal van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen zijn gistermiddag en -avond drie jonge witte neushoornmannen gearriveerd. Het gaat om twee dieren uit Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem van 3 jaar en 2 maanden en 2 jaar en 9 maanden oud en één jonge man uit Pairi Daiza in België van 2 jaar en 11 maanden oud. Zij hebben direct kennis met elkaar gemaakt in de stal van het Emmense dierenpark. Dit verliep rustig en met veel interesse in elkaar.
Reageer!

Opening nieuwe plein in Wildlands

EMMEN - Dinsdag 4 oktober (dierendag) wordt het nieuwste gedeelte van WILDLANDS Adventure Zoo Emmen officieel geopend. De afgelopen maanden is hard gewerkt om het voormalige Kompasplein om te bouwen naar een gezellig en groener plein met horeca én een nieuw dierverblijf voor onder andere drie apensoorten.
Reageer!

Leeuwin Tia in WILDLANDS overleden

EMMEN - In WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is gisteren leeuwin Tia op bijna 16-jarige leeftijd overleden. De leeuwin is voor sectie overgebracht naar faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Uit het onderzoek blijkt dat zij aan de gevolgen van een gevecht is overleden.
Reageer!

Virtuoze Lloyd Spiegel in café De Amer

AMEN - Zondag 9 oktober om 14.00 uur geeft 14-voudig Australian Blues Award winnaar Lloyd Spiegel een concert in café De Amer. Vanaf 1996 treedt Lloyd solo op in theaters en op festivals rond de wereld. Hij vermaakt zijn publiek met virtuoos gitaar spel, ijzersterke teksten en een neiging tot humoristische vertellingen. Dat leidt tot unieke prestaties die alle gangbare clichés rondom blues muziek doorbreken.
Reageer!

Dag van de Boekweitboer in het Veenpark

BARGER COMPASCUUM - Aanstaande zondag 11 september is het weer tijd om de boekweit te oogsten in het Veenpark. Deze dag is een jaarlijks terugkerend eerbetoon aan de eerste bewoners van het Barger-Compasuum. Het waren pioniers van Duitse afkomst die vanuit het koninkrijk Hannover de grens over trokken.
Reageer!

Accordeon en Trekzak Festival in het Veenpark!

BARGER COMPASCUUM - Het Veenpark is trots te kunnen melden dat op zaterdag 25 juni a.s. voor de vierde keer het vernieuwde Accordeon en Trekzak Festival in het park plaatsvindt. Vanaf 16.00 tot 21.30 uur wordt het sfeervolle Aole Compas gevuld met de gezellige accordeonmuziek. Het festival is vrij toegankelijk via een aparte ingang bij de molen aan de Postweg in Barger-Compascuum. Ook de reguliere bezoekers van het Veenpark die al eerder die dag zijn gekomen, kunnen uiteraard deze unieke muzikale avond meebeleven.
Reageer!

Het Veenpark houdt eeuwenoud Drents gebruik met Pinksteren in ere.

BARGER COMPASCUUM - Pinksterbroed vindt naar een oude traditie plaats op 2e Pinksterdag in het plaggenhuttendorp ’t Aole Compas, gelegen in het Veenpark in Barger-Compascuum. In de middag lopen er kinderen in traditionele kleding en met mooie versierde bogen zingend langs de deuren. Na het zingen van een liedje krijgen ze van de bewoners snoep.
Reageer!

WILDLANDS opent nieuw beververblijf: introductie goed verlopen

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen heeft gisteravond met een grote groep abonnementhouders, de Kinderraad en de Wildfriends het nieuwe beververblijf geopend. Ook waren daar de bevers, die als nieuwe diersoort in het park zijn toegevoegd, voor het eerst voor publiek te zien. Vanaf vandaag kan iedere bezoeker van het park het verblijf met de nieuwe bewoners ontdekken.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda