Twee onagers geboren in WILDLANDS

EMMEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er maar liefst twee onagerveulens geboren in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Het is geen tweeling; de kleintjes hebben allebei een andere moeder, wel dezelfde vader. Beide veulens zijn hengsten en volledig gezond, maar verbleven de eerste dagen nog wel even op stal met hun moeder. Vanmorgen mochten zij voor het eerst het buitengebied ontdekken én kennismaken met de kamelen! Dat verliep rustig.


De onager staat ook wel bekend als de Aziatische wilde ezel, de paardezel of halfezel. De merries krijgen na een draagtijd van een jaar één jong, dat kort na de geboorte al kan rennen. Ze blijven één tot anderhalf jaar afhankelijk van hun moeder.

Hun status in het wild is bedreigd. Alle wilde paardachtigen - paarden, zebra's en wilde ezels - worden bedreigd. Aantasting van hun land- en waterbronnen, stroperij en concurrentie met mensen en vee om voedsel en waterbronnen zorgen ervoor dat deze dieren het steeds moeilijker krijgen. De onagers zitten in een EEP, het fokprogramma van Europese dierentuinen. WILDLANDS is het enige Nederlandse dierenpark met onagers. In totaal leven er nu tien onagers in het park.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
VanSlag gaat weer open met de Leif de Leeuw Band
vr 24 sep 2021 om 20:31
Concert americana-band Mercy John in VanSlag
za 02 okt 2021 om 20:00
Pianiste en zangeres LAVALU in De Amer.
zo 03 okt 2021 om 14:00