GEMEENTE EMMEN

Gemeente Emmen wil sneller en betere hulp voor inwoners met schulden

EMMEN - Niet alle inwoners weten dat ze kunnen aankloppen bij de gemeente als ze schulden hebben. De gemeente helpt mensen met schulden niet alleen met financiële problemen. Ook helpt zij bij problemen die daarmee te maken hebben. De herziene Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening (WGS) geeft de gemeente Emmen meer ruimte om inwoners sneller, gemakkelijker en beter te helpen.
Reageer!

30 juni digitale bijeenkomst: ‘RegioCampus’ Emmen onder de loep

EMMEN - In de regio Zuid-Oost Drenthe werken het Drenthe College, NHL Stenden, de RUG, de gemeente Emmen en de provincie Drenthe samen aan de realisatie van RegioCampus Emmen. De campus richt zich met name op het vergroenen van de chemie, versterken van de maakindustrie, energie en waterstof en op zorg/welzijn en technologie. Het wordt een plek waar studenten samenwerken met bedrijven in de regio, waar kennis wordt ontwikkeld en gedeeld, waar samen met het bedrijfsleven onderzoek wordt gedaan. En waar onderwijs nieuwe vormen en inhoud krijgt op mbo, hbo en universitair niveau.
Reageer!

Ruim 3 ton coronasteun voor sportverenigingen

EMMEN - De coronacrisis heeft grote gevolgen voor sportverenigingen en stichtingen zoals zwembaden en sporthallen. Zij hebben te maken met een daling van inkomsten en hogere kosten omdat ze aanpassingen moeten doen om aan de coronarichtlijnen te voldoen. Daarnaast was het voor hen een uitdaging om leden en vrijwilligers te behouden. De gemeente Emmen wil de verenigingen weer op weg helpen met een extra financiële bijdrage. Iedere sportvereniging uit de gemeente kan tot 1 september een aanvraag doen.
Reageer!

Zuidoost-Drenthe start met "Welkom in de Buurt

ËMMEN - In de gemeente Groningen zijn al eerder Welkom in de Buurt-projecten opgezet. Voorbeelden van hiervan zijn: een buurtverbinder (het koppelen van wijkbewoners aan elkaar om gezamenlijke activiteiten te doen) of een woon-leer-werktraject voor jongeren om hun leven op de rit te krijgen.
Reageer!

Stemmen voor de Waarderingsprijs Gemeente Emmen

EMMEN - Voor de tweede keer reikt de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uit. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk. Bij de gemeente zijn acht heel verschillende initiatieven ingeleverd. De jury heeft daaruit vier gekozen. Inwoners kunnen tot en met 30 juni stemmen. Het initiatief met de meeste stemmen wint de waarderingsprijs.
Reageer!

Start bouw nieuwe Kindcentrum Emmer-Compascuum na de zomervakantie

EMMEN - De gemeente Emmen start na de zomer van 2021 met de bouw van het nieuwe Kindcentrum EmmerCompascuum. In het Kindcentrum worden vier basisscholen en een voorschool samen onder één dak gehuisvest. Het gaat om de basisscholen: De Meent, De Runde, De Braakhekke en De Hoeksteen. Stichting Peuterwerk en De Veldwachter geven invullen aan de voorschool in het gebouw.
Reageer!

Initiatieven indienen voor de Waarderingsprijs 2021

EMMEN - Voor de tweede keer reikt de gemeente Emmen de Waarderingsprijs uit. Met deze prijs wil de gemeente inwoners belonen voor hun inzet voor hun dorp of wijk. Alle initiatieven/projecten die inwoners voor hun buurt hebben uitgevoerd in 2020 (of dat nog steeds doen), kunnen meedingen naar de prijs. Ideeën hiervoor kunnen tot en met 9 mei ingediend worden bij de gemeente.
Reageer!

Wethouder huldigde sportkampioenen

EMMEN - Vanochtend zijn sportkampioenen Esmee van der Tuuk en Sem de Lange gehuldigd door wethouder Rene van der Weide. Ze werden beiden Nederlands kampioen in de tweede helft van 2020. Esmee van der Tuuk is 12 jaar en woont in Emmen. Esmee werd op 27 september 2020 in Eindhoven samen met haar zwemteam Nederlands Kampioen Estafette in de categorie junioren 2. Esmee traint bij ZPC Hoogeveen.
Reageer!

Maud Wesseling uit Weiteveen winnaar Kindermenu 2.0 Emmen

EMMEN - Maud Wesseling uit Weiteveen heeft de kinderkookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’ gewonnen. De ‘vrolijke risotto’ van Maud behaalde dit jaar de meeste punten. In totaal zijn er veertien gezonde gerechten bedacht en bereid door basisscholen, kinderopvangorganisaties en kinderen individueel. Chef kok Rob Pijpstra van Parc Sandur beoordeelde dit jaar de gerechten schriftelijk op samenstelling, kleur, smaak, creativiteit en presentatie. Vanwege corona was het niet mogelijk om live langs te komen en de gerechten te proeven.
Reageer!

Gemeente helpt maatschappelijke organisaties in coronatijd

EMMEN - Door de coronacrisis komen steeds meer organisaties in zwaar weer. Door daling van inkomsten, maar ook door aanpassingen die ze moeten doen om te voldoen aan de coronarichtlijnen. Om maatschappelijke organisaties te helpen, biedt de gemeente Emmen een financiële bijdrage. Onder andere voor culturele instellingen, sportclubs en buurt- en dorpshuizen komen regelingen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda