GEMEENTE EMMEN

Tijdelijke noodopvang asielzoekers in voormalig hotel in Emmen

EMMEN - Vanaf volgende week worden er asielzoekers opgevangen in het voormalige Fletcher Hotel in Emmen aan de Van Schaikweg. Het gaat om tijdelijke noodopvang voor gezinnen. Zij worden overgeplaatst vanuit het aanmeldcentrum in Ter Apel. De instroom van asielzoekers in het aanmeldcentrum is zo groot dat ze mensen geen fatsoenlijk onderdak meer kunnen bieden. Het COA kampt momenteel met een groot opvangtekort door meer asielaanvragen en de komst van Afghaanse evacues.
Reageer!

Sinterklaas intochten in de gemeente Emmen gaan door

EMMEN - De sinterklaas intochten in de gemeente Emmen gaan door in aangepaste vorm. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen verschillende sinterklaas comités en de gemeente Emmen. Ieder comité heeft een eigen manier bedacht om er ondanks de coronamaatregelen een mooi kinderfeest van te maken.
Reageer!

Mee®doen Schoonebeek, het is mooi geweest!

SCHOONEBEEK - Ons werk zit erop. In 2012 startte de voorloper van Meerdoen in Schoonebeek voor en door bewoners. Wat hebben we veel resultaten bereikt. Zo is het centrum vernieuwd, t Aole Gemientehoes is opgeknapt en samen hebben we veel activiteiten in Schoonebeek georganiseerd.
Reageer!

Messen inleveractie tijdens Week van de Veiligheid in Emmen

EMMEN - De gemeente Emmen doet mee aan de landelijke Week van de Veiligheid. Deze is van 11 t/m 17 oktober. Tijdens deze week richten de gemeente, politie en andere instanties zich vooral op de jeugd tussen 12 en 18 jaar. Doel is om jongeren weerbaarder te maken en te voorkomen dat ze betrokken raken bij geweld en misdrijven. De gemeente wil graag het gesprek op gang brengen en biedt scholen lespakketten aan. Ook kunnen inwoners een week lang hun (steek)wapen inleveren zonder daar een boete voor te krijgen.
Reageer!

Emmen benoemt raad van toezicht nieuwe stichting Openbaar Onderwijs Emmen

EMMEN - De gemeenteraad van Emmen heeft donderdagavond tijdens haar vergadering een vijfkoppige raad van toezicht benoemd voor de nieuw op te richten stichting Openbaar Onderwijs Emmen. Zij nemen na de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs in de gemeente per 1 januari 2022 de toezichthoudende taak over van de gemeenteraad.
Reageer!

Van woning naar duurzame modelwoning

EMMEN - De werkzaamheden aan de modelwoning aan de Laan van de Marel 343 in Emmerhout zijn van start. Inwoners van de gemeente Emmen kunnen hier straks tips en inspiratie opdoen hoe zij hun huis kunnen verduurzamen en langer thuis kunnen blijven wonen.
Reageer!

AED gemeentehuis Emmen vanaf nu dag en nacht beschikbaar

EMMEN - Meer dan een derde van de Nederlanders weet niet waar de dichtstbijzijnde AED in hun omgeving hangt. Als ze het al weten, is het nog maar de vraag of die AED bereikbaar is en niet achter een gesloten deur of winkelpand hangt. In de campagne ‘Hartveilig Drenthe’ wordt hier aandacht voor gevraagd.
Reageer!

Gezocht: horecaondernemer Grote Rietplas!

EMMEN - Op 23 september opent de gemeente Emmen de zoektocht naar een ondernemer voor een horecavoorziening aan de Grote Rietplas. Op het schiereiland tussen de boothelling en het Rietstrand is ruimte voor een gebouw van maximaal 500 m2 voor daghoreca, zoals een paviljoen of een restaurant. Geinteresseerde ondernemers kunnen tot uiterlijk 15 november een plan indienen.
Reageer!

Energienota ‘Emmen geeft Energie’ verlengd tot 2023 ‘Emmen geeft Energie’ gaat verder.

EMMEN - De in 2017 vastgestelde energienota van de gemeente Emmen wordt verlengd tot 2023. Dit stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad. De gemeente Emmen heeft de afgelopen jaren een goede koers gevolgd op het gebied van de energietransitie. Er is veel gebeurd en de ambitie staat als een paal boven water.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30
SYmpfonica in D
za 30 okt 2021 om 16:00
Walt Wikins in De Amer
za 30 okt 2021 om 20:00