FC Emmen, Sedna en Pro-School met een opkikker de wijken in

EMMEN - Mede dankzij onder anderen de rode lichtjes in stadion De Oude Meerdijk tijdens de wedstrijd tegen FC Zwolle werd vandaag op grote schaal in de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden honderden bakjes soep bezorgd bij een ouderen en eenzame medebewoners. Hiervoor hadden zich net als bij een eerde actie weer een groot aantal vrijwilligers aangemeld om soep rond te delen. Daarbij droegen zij ook adressen aan waar deze soep ook een goede bestemming kreeg in deze door Corona geteisterde samenleving.


De soep, die deze keer weer werd rondgebracht, werd op voortreffelijke wijze bereid op de Pro-School in Emmen en onder de vlag van Sedna, Fc Emmen en Pro-Emmen volgens de coronaregels bezorgd. Het was duidelijk dat deze geste van de eerder genoemde instanties ook op prijs werd gesteld door de bewoners.


Waar met niemand thuis aantrof werd de soep keurig in een tasje met een schriftelijke begeleiding aan de deur bevestigd.

In Nieuw Dordrecht werden tijdens deze actie maar liefst 205 bakjes soep bezorgd door de Dorps Coöperatie Nieuw Dordrecht om de bewoners ook een hart onder de riem te steken in deze moeilijke tijd. Annie Muskee en Mieke Paardekooper gingen namens de DCND op route in de Kuipershof en spraken daar ook even met de bewoner en merkten toch wel dat vooral de alleenstaanden, zich soms toch wel eenzaam voelden door het ontbreken van de normale contacten.

Ook Lien Post (foto onder) kende soms van die momenten dat het toch allemaal niet ging zoals ook zij graag wilde, maar zei vol goede moed: ,,wij gaan er voor dat alles weer goed komt”.


Mieke Paardekooper en Annie Muskee kregen veel complimentjes van o.a. mevrouw Lien Post voor dit innitiatief en ze gaf aan dat deze soep met liefde zou worden genuttigd. (foto Bennie Wolbers)

Het bestuur van de Dorps Coöperatie Nieuw Dordrecht had op de begeleidende brief ook nog een mooi gedicht geplaatst en die willen wij u ook niet onthouden.

Corona
Hoe iets dat isoleert
Ons tegelijkertijd verbindt
De één nog rustig achterover
De andere door pamiek verblind
Een heel gemene deler
Het land volledig op z'n kop
Contactloos maar toch samen
Er zit weinig anders op

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda