Actie Soep op de Stoep’ groot succes in Emmen
In navolging van de gemeente Borger-Odoorn trokken 32 vrijwilligers vandaag een achttal wijken van Emmen in om ‘zij die in de huidige coronatijd wel een beetje extra aandacht verdienen’ te verrassen met een kopje snert, een plak roggebrood en twee plakjes spek. Tijdens ‘Actie Soep op de Stoep’-Emmen deelden de vrijwilligers ruim 600 koppen snert uit aan de nietsvermoedende inwoners.
Wegens het daverende succes en de noodzaak van die actie besloot Scholte Aalbes zijn netwerk in de gemeente Emmen te enthousiasmeren om de actie ook daar te organiseren. ‘Dat is meer dan gelukt’, zegt hij zichtbaar trots. Naast de gemeente Emmen haakten FC Emmen/Stichting Naoberschap United, M&GEZOND!, Carmelcollege Emmen, 2GetThere Coaching en wederom Huize Odoorn aan.
Jos Schaart, MVO-coördinator bij FC Emmen/Stichting Naoberschap United, is trots op de actie: ‘Bij FC Emmen hebben we het doel om ons zeer nadrukkelijk in te zetten voor de maatschappij, dat doen we voor ouderen onder andere met de FC Emmen OldStars. Het is dan ook prachtig om te zien dat de mannen, die als gevolg van corona niet kunnen trainen, nu meehelpen om bij anderen een lach op hun gezicht te toveren.’
Leerlingen en docenten van het Carmelcollege in Emmen stonden vanochtend vroeg vanaf zeven uur in het kooklokaal van de school om de ruim 600 porties snert te koken. Na het koken zetten een achttal leerlingen hun mondkapjes op om de soep te verdelen in een nabijgelegen appartementencomplex. Daarnaast staat de school ook garant voor de gemaakte kosten van de snert, het roggebrood en de spek.
Vanuit de gemeente Emmen en M&GEZOND! deelde Raymond Wanders, wethouder volksgezondheid, samen met jongerencoaches van 2GetThere Coaching ook 75 porties snert uit. De rest van de snert werd uitgedeeld door enthousiaste vrijwilligers. ‘Zonder alle vrijwilligers hadden we van ‘Soep op de Stoep’ nooit zo’n succes kunnen maken, het is nu zaak om structureel door te pakken op eenzaamheidsbestrijding, want dit is mede door corona een sterk groeiend maatschappelijk probleem’, besluit Scholte Aalbes.