Energy4Kids doneert deel snoezelkamer voor kinderen in Nieuw-Weerdinge

NIEUW WEERDINGE - De kinderen Jason en Chloë wonen in Nieuw-Weerdinge en hebben beide een stofwisselingsziekte, het syndroom van Leigh. Het syndroom van Leigh leidt tot een langzame afsterving van het hersenweefsel. De ziekte wordt vooral aangetroffen bij erg jonge kinderen. De symptomen zijn groeiontwikkelingsstoornissen, epilepsie en problemen aan organen als het hart en de maag. Genezing is uitgesloten waardoor de kinderen jong zullen overlijden.


Om het dagelijkse leven wat dragelijker te maken wilden de ouders van Jason en Chloë graag een snoezelkamer realiseren. Dit is een kamer waarin de kinderen kunnen ontspannen. Snoezelen prikkelt de belangrijkste zintuigen: het gehoor, het zicht, de reuk , de tast en de smaak. Door deze zintuigen selectief te prikkelen kunnen de kinderen hun gevoelens en emoties uiten. In de kamer staat een special waterbed. Hierop kunnen de kinderen heerlijk ontspannend liggen en van de snoezelkamer genieten.

Onlangs heeft Energy4Kids een donatie gedaan aan het gezin waarmee een gedeelte van de snoezelkamer is gekocht, waaronder het verwarmde waterbed en de sterrenhemel.

Engergy4Kids zamelt geld in door onder andere wandeltochten te organiseren. Het ingezamelde geld wordt gedoneerd aan goede doelen en onderzoek/medicatie. Het bestuur van Energy4Kids vindt het fijn het geld dit keer te kunnen doneren aan een goed doel dichtbij hui

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda