Paleis Noordeinde basis van 60 jaar huwelijksgeluk

EMMEN - Tijdens een bazar in de grote zaal van Paleis Noordeinde, de huidige werkplek van Koning Willem Alexander, werd de basis gelegd voor een huwelijk die zondag 13 december al 60 jaar heeft stand gehouden. Maarten Wijntje (82) en Dinie Sprokkereef(81) troffen elkaar daar als vrijwiliggers bij een bazar voor de Baptistenkerken in Den Haag.


Na de eerste klik volgden als snel enkele afspaakjes en kreeg de verkering vorm. Op 13 december 1960 werd in het gemeentehuis van Den Haag hun liefde beklonken. Dinie Sprokkereef werd in Den Haag geboren als oudste in een gezin met drie kinderen. Vader Sprokkereef was hoofdcommies bij Verkeer en Waterstaat. Dinie ging na de lagere school nog naar de huishoudschool, maar bleef daarna gewoon thuis tot dat Maarten Wijntjes haar het ja-woord gaf.

Maarten zag in Voorburg het levenslicht als tweede in het rijtje van drie zonen in een gezin van een bouwkundig tekenaar bij de overheid. Na de lagere school en Mulo slaagde Maarten ook nog voor een cursus techniek. Hij was daarna werkzaam in de kleding tot dat hij filiaalchef werd bij een Doe het zelf Zaak. Daarna volgde een periode voor een zelfde onderneming in Scheveningen tot dat Maarten en Dinie besloten om 43 jaar geleden Den Haag te verlaten.

Maarten werd filiaalchef in Stadskanaal, maar het paar ging wonen in de Holtingerbrink in Emmen. Nadat ook nog aan de Alpenkraai werd gewoond, kreeg het paar een aanleunwoning bij De Holdert waar het nu in een appartement met zicht op Wildlands. Dinie en Maarten kregen een zoon en dochter en die hebben inmiddels 11 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen die allemaal in de regio wonen. Sporten was aan het tweetal niet besteed, maar waren en zijn vooral dienstbaar als lid van de Baptistenkerk in Emmen. oto:

Een jubileum echter zonder groot feest, maar burgemeester Eric van Oosterhout kwam wel even op de koffie met de gebruikelijke attenties als kopie van de trouwakte en fotoboek van Emmen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda