Dansavond brengt Trijn Wilting (80) en Albert Engbers (82) bij elkaar

EMMEN/WACHTUM - Het was even gissen welke burgemeester er zou komen op de 60-jarige huwelijksdag van Trijn Wilting en Albert Engbers. Het jubilerende echtpaar leeft al enige tijd gescheiden. Door mobile problemen heeft Albert Engbers sinds begin dit jaar een vast onderkomen in zorgcentrum Valkenhof in De Rietlanden terwijl echtgenote Trijn nog gewoon in het ouderlijk huis in t Haantje woont.


Na goed overleg tussen Emmen en Coevorden was het uiteindelijk Emmens burgemeester Eric van Oosterhout de twee kwam feliciteren met het bereiken van deze 60-jarige mijlpaal. De toen 18-jarige Trijn en de 20-jarige Albert troffen elkaar tijdens een dansavond in Hotel Cornelis in Dalen en waren vanaf dat moment onafscheidelijk. Na een verkeringstijd van anderhalf jaar vond dan ook in het gemeentehuis van Dalen de huwelijksvoltrekking plaats.

Na de lagere school en de LTS vervulde de in “t Haantje geboren Albert de dienstplicht bij de landmacht en kwam daarna aan het werk bij de DSM in Emmen in de ploegendienst en wist zich via productiemedewerker promotie als voorman te maken. Trijn, die opgroeide in Wachtum, was na de huishoudschool vooral thuis aan het werk en zorgde voor de ouders van haar en van Albert. Na het huwelijk ging het echtpaar wonen in Erm en kregen een zoon en dochter die op hun beurt voor vier kleinkinderen zorgden. Na een periode in Erm te hebben gewoond verhuisde het paar naar Coevorden.

In 1965 werd een woning in Emmen Angelslo betrokken om wat dicht bij het werk te zijn. Uiteindelijk keerde het echtpaar weer terug in “t Haantje waar het ouderlijk huis van Albert een nieuw warm nest werd. Nadat Albert gebruik kon maken van de VUT regeling werden door de twee veel reizen gemaakt en was fietsen en wandelen een grote hobby.

Albert was ook nog jarenlang een verwoed zanger bij de Stormvogels in Dalen. Trijn: ,,Albert en ik zijn toch wel heel dankbaar en tevreden wat wij allemaal in ons leven hebben mogen beleven en hopelijk ook nog Zullen meemaken. Helaas nu geen groot feest, maar nog wel even lekker eten met de kinderen”.


Albert en Trijn en burgemeester Eric van Oosterhout.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda