Liefde op het eerste gezicht zorgt voor 60 jaar huwelijk

EMMEN - Emmens burgemeester Eric van Oosterhout was vanmorgen al vroeg op pad om in verzorgingstehuis De Schans het echtpaar Schuler-Steenkamp te feliciteren met hun 60-jarige huwelijk. Naast een boeket bloemen had Emmens eerste burger ook een fotoboek en een kopie van de originele trouwakte. Deze werd 60 jaar geleden door een aantal personen tijdens de huwelijksvoltrekking ondertekent in het gemeentehuis van Sellingen.


De eerste reactie van George Schulers(84) was: ,,Ook toevallig.., ik heb dezelfde handtekening als mijn vader”. Daarmee was de toon gezet in het prachtige appartement met zicht op de vijver, waar het echtpaar nu sinds anderhalf jaar woont. Jantje Steenkamp (80) werd geboren in Ter Apel als vierde in een losarbeidersgezin met nog drie zussen en twee broers. Na de lagere school werkte zij korte tijd in een manufacturenzaak in Ter Apel, maar ging al vrij snel op de Bendien fabriek in Emmen werken. Tot haar trouwdag, want daarna mocht zij niet meer werken. Jantje trof George toen zij met haar vriendin naar huis ging en George daar ook zat. Als een steekvlam sloeg de vonk direct over en was George heel snel met een reactie. “Ik ga vandaag met jou op stap” In plaats met zijn zus naar de Dordse Brug te gaan pakte hij Jantje achterop de brommer en ging met haar naar de Gouden Helm speedway op sportpark Veenoord.

Het begin van een verkering die ongeveer drie jaar duurde. George werd overigens geboren in Klazienaveen als derde in een gezin met nog drie zussen. Na de lagere school ging hij naar de ambachtsschool en avondschool, waar hij een opleiding kreeg tot geschoold timmerman. Hij werd later onder anderen bouwkundig opzichter bij de opbouw van het Veenpark in Barger Compascuum, waar het paar na enige tijd in een woonschip in Klazienaveen te hebben gewoond zelf een woning aan het Oosterdiep had gebouwd. Op 59-jarige leeftijd ging George in de VUT, maar zat niet stil.

Dagelijks was hij te vinden op het bedrijf van zoon Gerrie waar hij hand en spandiensten bleef verrichten tot hij noodgedwongen wegens ziekte moest stoppen. Het echtpaar kreeg met Gerrie en Arie twee zonen. Helaas overleed Arie al op 15-jarige leeftijd tijdens een zwempartij en dat tikt nog steeds zwaar aan in de familie Schuler die inmiddels wel al drie kleinkinderen hebben. Nu vermaakt Jantje zich vooral achter de naaimachine en met handwerken, terwijl zij ook nog in de auto boodschappen doet. George vroeger vooral actief was bij voetbal (SVBC) en handbal(HVC), want zowel Gerrie als Arie speelden handbal bij HVC.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda