Heinie Hoorn(87) en Grietje Smit (85) vonden elkaar op de ijsbaan

KLAZIENAVEEN – Grietje Smit en Heinie Hoorn kenden elkaar al als buren, maar het innige contact ontstond eigenlijk pas toen de twee elkaar op de ijsbaan in Zwartemeer troffen. Na een verkeringstijd van ongeveer drie jaar werden de twee 65 jaar geleden op een zaterdagmorgen op het gemeentehuis van Emmen in het echt verbonden.


Heinie Hoorn zag overigens in Ruinen het eerste levenslicht en begon na de lagere school te werken in het veen. De familie Hoorn was inmiddels naar Barger Compascuum verhuisd en Heinie koos al vrij snel voor een baan bij de NAM. Daar bleef hij werken tot hij gebruik kon maken van VUT regeling. Na een heupbreuk en meerdere operaties heeft Heinie mobiel een stapje terug moeten doen, maar naast Grietje is de rollater inmiddels zijn grootse vriend geworden die hem dagelijks ondersteund.

Samen genieten zij nu vooral passief van onder anderen voetbal maar ook andere programma’s op de grote TV die in de kamer pronkt. Voor Grietje werd Barger Compascuum na haar geboorte haar thuishaven en ging na de lagere school werken op de Danlon tot dat hun zoon Niek werd geboren. Die zorgde later samen met zijn vrouw Silvia voor een kleinzoon Nick en kleindochter Sophie. Na hun trouwen gingen Heinie en Grietje in Zwartemeer wonen, maar verhuisden daarna naar Klazienaveen, maar besloten na 8 jaar weer terug keren naar Zwartemeer.

Grietje had muziek als een grote hobby. Zingen maar ook als dirigente was zij bij verschillende koren actief, Inmiddels hebben de twee een leuk plekje gevonden in De Melde in Klazienaveen. De feestelijke dag werd begonnen met een bezoekje van de burgemeester van Emmen en eindigde met een gezellig samenzijn met de naaste familie en enkele bekenden.(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda