Romke Pruim en Trijntje Tapper 65 jaar getrouwd

KLAZIENAVEEN – Vandaag, woensdag 31 augustus 2022, is het precies 65 jaar geleden dat Rijtje Tapper(86) en Romke Pruim(88) elkaar op een zaterdagmorgen samen met nog een drietal paren het ja-woord gaven. Een ja-woord die ook nu nog van veel betekenis is voor de twee jubilarissen. Onder het motto goed voor elkaar zorgen en zeker niet moeilijk doe werd het een hecht paar.


De eerste ontmoeting tussen de twee ontstond tijdens de traditionele wandelingen rond de Dordsebrug. Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar dat groeide wel langzaam en na een verkering van vier jaar werd het een echtpaar. Daar hebben de twee tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. De in Zwartemeer geboren Romke was de middelste in een rij van 4 broers en 8 zussen en ging na de lagere school als 12-jarige in het veen werken, maar vond daarna werk als dakdekker.

Trijntje die als de middelste tussen twee broers werd geboren begon als medewerker op de Heemaf in Zwartemeer, maar werkte daarna bij haar broer Wolter Tappel die een confectiefabriek had in Klazienaveen. Het paar kreeg 2 dochters en daarna werd de familie uitgebreid met 4 kleinkinderen en 8 achterkleinkinderen. Nadat dat er niet meer gewerkt hoefde te worden, werd fietsen een hobby , maar ook liefhebber van handbal en voetbal.

Tegenwoordig wonen de twee in mooi appartementje in de Tabhitaflat in Klazienaveen. Burgemeester Eric van Oosterhout kwam nog op de koffie met een presentje en met de kinderen, klein- en achterkleinkinderen volgde nog een gezellig samenzijn bij hun appartement. Als grote liefhebbers van trompetmuziek hadden de kinderen als verrassing ook nog een muzikale aubade geregeld met een optreden van de Gebroeders Weggemans.(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda