Geert Super (82) en Henny Pasveer was liefde op het eerste gezicht

EMMER COMPASCUUM – Als wij in het mooie appartement van Geert en Henny Super in De Deele in Emmer Compascuum komen wij er al snel achter dat het toch wel een beetje liefde op het eerste gezicht voor Geert, maar misschien ook wel voor Henny. Bij het busstation in Emmen stond Henny 60 jaar geleden te wachten op haar vriendin die haar op zou halen,


Zij kwam daar met haar vriend Geert en dat bleek achteraf geen goede zet van haar. Toen Geert haar zag in haar bruin jasje met rokje was hij direct verknald en maakte later op de avond nog de verkering uit. De jongen die Geert eigenlijk voor Henny had bedacht stond ook met lege handen, want de reactie van haar was: ,, Als ik een vriend wil hebben zoek ik hem zelf wel op”. Een week later waren Geert en Henny een koppel en trouwden al een half jaar later in het gemeentehuis van Emmen. Eerst trokken zij in op Erica, maar verhuisden daarna naar Emmer Compascuum. Zij kregen en zoon en dochter en inmiddels zijn er nu 60 jaar later 2 kleindochters en 2 kleinzonen, die allemaal studeren.

Geert Super werd in Roswinkel geboren als 5e in een gezin met 6 zussen en 4 broers. Na de lagere school werkte hij bij de Gero in Nieuw Weerdinge, maar ging 24 jaar later als betontimmerman aan het werk. De volgende uitdaging was een baan bij Schoo Installatiebedrijf waar hij 10 jaar afscheid nam om tot aan zijn VUT nog 11 jaar als conciërge op de muziekschool in Emmen te werken. Een moeilijke periode was een operatie aan de krans slagader, maar zijn hart stroomt volgens Geert nu weer over van de liefde. Zijn hobby’s waren voetbal (niet zo goed), wielrennen (heel goed) en biljarten bij Ons Plezier, maar ook het maandelijkse potje biljarten in Nieuw Amsterdam met zijn vroegere baas, Bertus Beltman, oud directeur van de Muziekschool.

Henny Pasveer is een schippersdochter en werd als vierde in de rij met nog 2 broers en 2 zussen geboren in Coevorden op een schip. Na het volgen van de lagere school in verschillende schippersscholen in de noordelijke provincies en een opleiding op de Vakschool voor meisjes in Coevorden en ging in de huishouding en werkte onder anderen als schoonmaaksters op de Braakhekkenschool. Henny is ook al sinds de oprichting in 2000 als sopraan actief in het Milleniumkoor en gaat samen met Geert nog graag even een stukje fietsen.

Burgemeester Eric van Oosterhout kwam ook even op bezoek en had als attentie een kopie van de trouwakte van de twee meegenomen. (foto Benne Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda