D’Irish Folk brengt Ierland naar Emmen

EMMEN - Een enthousiast clubje muzikanten, dat zich toelegt op het spelen van Ierse en Schotse songs. Dat is D'Irish Folk.De naam is een samenvoeging van Drenthe en Irish, legt zanger Edgar Smit uit. Op zondag 14 april treedt de band op tijdens Forever Acoustic in het Atlas Theater in Emmen.


“Je kunt ons ook wel de Tribute Band noemen van The Dubliners, Dublin Legends, The Kilkenny’s, Dougie Maclean en vele andere bekende namen uit de Ierse en Schotse folkscene.” Het repertoire van D’Irish Folk bestaat dan ook uit de bekende liedjes van deze artiesten.

Is het allemaal Iers en Schots dan? Nee, de band brengt zo nu en dan ook andere herkenbare folksong er tussendoor, maar dan wel op hun eigen manier. De in Haarlem geboren, maar in Emmen woonachtige Smit vertelt dat ze geheel in stijl en met veel plezier op het podium staan. “Er kan volop meegezongen worden met hits als The Wild Rover, Whiskey in the Jar, Caledonia en Throw me a Penny of luister gewoon naar onze meerstemmige zang.”

Andere optredende artiesten zijn Jungle of Roots, Rolink en Verpalen, het Noord-Nederlands Gitaar Ensemble en Groundhog Day in de after party.

Tickets voor Forever Akoestisch zijn verkrijgbaar via de bijgaande link of aan de kassa van het Atlas Theater. Het mini-festival begint om 14.30 uur.

https://www.atlastheater.nl/.../forever-akoestisch-14-apr/

Foto: D’Irish Folk. (Eigen Foto)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda