Groot jazzfeest in Rue de la Gare met de Koos Wiltenburg Group en gasten

EMMEN - Bij een groot jazzfeest, staat de Koos Wiltenburg Group, aangevuld met drie speciale gasten, op 5 mei in de spotlights tijdens Jazz op de Zondagmiddag in cafr Rue de la Gare. Tijdens het concert ligt de nadruk op het spelen van eigen composities van Wiltenburg. Onder meer de nummers What a Wonderful Day for the Blues en Hands on, die op de uitgebrachte cd-s van het trio staan, worden voor het voetlicht gebracht.


Koos Wiltenburg speelde begin jaren zeventig bas in een blues- en rockband. Hij studeerde klassieke bas en jazz aan het conservatorium in Rotterdam en toen hij 21 was won hij het Laren Jazzfestival. Wiltenburg was actief als freelancer (op radio en tv en in het theater), en speelde daarna in allerlei groepen.

Arno van Nieuwenhuize begon zijn carrière als drummer op 14-jarige leeftijd in diverse streekbandjes. In de jaren ‘80 speelde hij in verschillende popgroepen en werd hij gevraagd als drummer voor het Metropole Orkest. In 2013 hield Arno van Nieuwenhuize het voor gezien bij Het Metropole Orkest; een grote stap na dertig jaar trouwe dienst. ‘Als er echt grote concerten zijn, word ik ingevlogen.’

Thomas Zoetelief studeerde jazzgitaar aan het Prins Claus conservatorium en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag samen met Eef Albers en Peter Nieuwerf. Al tijdens de studietijd in Groningen werkte hij vaak samen met Koos Wiltenburg.

Rond 2008 is de Koos Wiltenburg Group ontstaan. In 2010 stonden ze op het North Sea Jazz Festival. “Voor dit speciale optreden hebben we drie gasten gevraagd om mee te musiceren”, vertelt Wiltenburg. “Jasper Soffers, bespeelt de keyboards en is ook pianist in het Metropole Orkest. Gitarist Lex Bolderdijk speelde gitaar bij het Metropole Orkest en in de Margriet Eshuijs Band en hij is mede-componist van de hit Black Pearl. Percussionist Martin Gort is al meer dan 30 jaar percussionist, leerde traditionele ritmes in Cuba & West-Afrika en weet deze subtiel een plaats te geven in diverse muziekstijlen. Het is ook leuk om te vertellen dat de drie gasten al eerder in Rue de la Gare hebben opgetreden.”

Jazz op de Zondagmiddag is op 5 mei tussen 16.00 en 19.00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda