De Nieuwe Veste, het Esdal College en RSG Ter Apel bundelen krachten als Aurelia Onderwijs

Emmen - Na eerdere aankondiging over de intentie tot een bestuurlijke fusie tussen het Esdal College, RSG Ter Apel en De Nieuwe Veste, hebben zowel interne als externe partijen zich hierover gebogen en hun goedkeuring verleend. De drie voortgezet onderwijs scholen gaan definitief per 1 januari 2024 fuseren. Het gaat om een bestuurlijke fusie, waarbij afdelingen zoals bijv. ICT, personeelszaken en financi�«n gaan samenwerken en daardoor effici�«nter kunnen worden georganiseerd.


Met de krachtenbundeling kunnen de scholen in de toekomst kwalitatief goed en innovatief onderwijs blijven bieden. Door de handen ineen te slaan, spelen de scholen in op de demografische krimp en de schaarste op de arbeidsmarkt waarmee de regio te maken heeft. Deze fusie biedt de kans om kennis en ervaringen te delen tussen de scholen, wat weer bijdraagt aan de verrijking van het onderwijsaanbod. Dit stelt de scholen in staat om meer focus en middelen te richten op het onderwijs.

Alle scholen behouden hun eigen naam, karakter en onderwijsaanpak. Voor leerlingen en ouders verandert er dus in de dagelijkse schoolervaring niets. De primaire focus blijft liggen op het bieden van een veilige, ondersteunende en stimulerende leeromgeving voor iedere leerling. De naam van de nieuwe stichting: Aurelia Onderwijs.

Aurelia, in het Latijn 'goudkleurig', symboliseert waarde en kwaliteit. Het is ook de naam van een vlindersoort, een metafoor voor transformatie, ontwikkeling en groei. Aurelia staat voor de gouden kans die we elke leerling bieden: een kans om te groeien, te ontwikkelen en zich optimaal voor te bereiden op een toekomst vol mogelijkheden. In het logo is de vorm van een vlinder, alsook de letter ‘a’.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda