ONDERWIJS

Feest voor het tweetalig onderwijs

EMMEN - Van 7 t/m 14 april is het op het Carmelcollege Emmen in de week van de TTO-leerling. TTO staat voor tweetalig onderwijs en het bestaat dit jaar 30 jaar. De week wordt landelijk georganiseerd door de Nederlandse organisatie voor internationalisering in het onderwijs, het Nuffic. Uiteraard participeert het Carmelcollege in deze thema-week, maar we geven wel onze eigen invulling eraan, vertelt Martine van der Wel, teamleider van het tweetalig onderwijs.
Reageer!

Op Carmelcollege lessen volledig online

EMMEN - In verband met een toename in het aantal coronabesmettingen onder leerlingen, zal het Carmelcollege Emmen met ingang van dinsdag 24 november volledig overgaan op lessen op afstand. Deze maatregel is zojuist door de schoolleiding aangekondigd en geldt tot en met 6 december. De school blijft wel open voor docenten. Zij kunnen vanuit het klaslokaal hun lessen online verzorgen.
Reageer!

Meer aandacht voor jongeren zonder diploma

EMMEN - Gemeenten en scholen in Zuidoost Drenthe willen schooluitval onder jongeren nog verder terugdringen. Zij hebben daarvoor een nieuw plan ingediend bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Doel van de samenwerking is om alle jongeren van 12 tot 23 jaar zonder diploma van havo, vwo, mbo niveau 2 of hoger optimaal te ondersteunen in het vinden van een opleiding of baan om daarmee (economisch) zelfstandig en zelfredzaam te zijn.
Reageer!

Bedrijfsvakschool Techniek en Menso leiden technisch personeel op.

EMMEN - Vrijdag 23 oktober zijn zeven leerlingen van de Bedrijfsvakschool Techniek geslaagd voor hun opleiding tot allround verspaner. Met het behalen van hun vakdiploma via de Bedrijfsvakschool Techniek hebben de zeven leerlingen zich verzekerd van een betaalde baan bij één van de praktijkopleiders! Bedrijfsvakschool Techniek(BVT) is een stichting waarvan vijfentwintig technische bedrijven uit Zuid- Oost Drenthe lid zijn.
Reageer!

Carmel College Tour: gastlessen op basisscholen

EMMEN - Met drones een parcours afleggen, een robotarm besturen en kennismaken met de wereld van Virtual Reality, het was geen gewone schooldag voor de leerlingen van groep 8 van de Kardinaal Alfrink School uit Emmen. Op dinsdag 4 februari volgden zij een les robotica op het Carmelcollege Emmen, in het kader van de â??Carmel College Tour.â??
Reageer!

Nieuwbouw Esdal College kan gaan beginnen

EMMEN – Afgelopen vrijdagmiddag werd door Het Esdal College onder grote belangstelling het startsein gegeven voor een nieuwe school op de Esdal Campus in Emmen. Terwijl nog volop aan de afbraak van het oude schoolgebouw kan nu binnenkort met de bouw van een nieuwe school worden begonnen op de locatie waar voorheen Theater de Muzeval was gesitueerd.
Reageer!

Burgemeester Van Oosterhout her-opende vernieuwd schoolplein van CBS De Palet

EMMEN – Afgelopen donderdag kwam burgemeester Eric van Oosterhout hoogstpersoonlijk naar Bargeres om het schoolplein van CBS Het Palet te her-openen. Doormiddel van een fancy fair hadden de kinderen geld opgehaald voor de vernieuwing van het plein. Met de inzet van veel ouders konden we het plein daarna onder handen nemen, zegt Saskia van Luijt en vervolgt:
Reageer!

Nieuwbouw Esdal College binnenkort van start

EMMEN – Het Esdal College start binnenkort met de bouw van een nieuwe school op de Esdal Campus in Emmen. Het nieuwe gebouw zal worden gerealiseerd op de locatie waar voorheen Theater de Muzeval was gesitueerd. De school van zo’n 3.900 vierkante meter zal plek bieden aan ongeveer 250 leerlingen. De opleidingen die nu nog gehuisvest zijn op de locatie Weerdingerstraat verhuizen naar de nieuwe school. Door de nieuwbouw is het mogelijk om het onderwijs te verzorgen op de manier die de huidige tijd vraagt.
Reageer!

Hondsrug-leerlingen aan de slag in het ATLAS Theater

EMMEN - Het ATLAS Theater heeft in samenwerking met het Hondsrug College een filmopdracht bedacht voor het vak CKV (culturele kunstzinnige vormgeving). De leerlingen moesten aan de hand van een aantal onderwerpen een promotievideo schieten in het theater en konden daarmee gratis kaartjes winnen voor een voorstelling.
Reageer!

Bijzondere uitwisseling op het Carmelcollege Emmen

EMMEN -?? De afgelopen week stond er op het Carmelcollege Emmen wel een heel bijzondere uitwisseling op het programma. Acht jongeren van de Pawar Public School in Dombivali (India) en hun begeleiders waren tot en met 30 mei in Emmen te gast. Niet alleen om kennis te maken met de Nederlandse cultuur en gebruiken. Naast het volgen van lessen op school werd er ook gesport en gingen ze in debat met hun Nederlandse leeftijdsgenoten.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda