ONDERWIJS

Beroependag Treant Zorggroep op het Esdal College

EMMEN - In samenwerking met Treant Zorggroep organiseerde het Esdal College een beroependag voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Leerlingen hebben kennis kunnen maken met verschillende beroepen binnen de sector. Het doel van deze dag was om jongeren te enthousiasmeren en informeren over de diverse en boeiende loopbaanmogelijkheden binnen de gezondheidszorgsector.
Reageer!

Carmelcollege Emmen luidt nieuwe schooljaar swingend in

EMMEN – Het Carmelcollege Emmen trapt op vrijdagavond 26 augustus van 19.00-23.00 uur op een hele bijzondere manier het nieuwe schooljaar af. Voor alle leerlingen en medewerkers is er op het nieuwe marktplein in Klazienaveen een geweldige pré party open air tropical festival. De organisatie van Back to the Music en het Carmelcollege hebben de handen ineen geslagen en verheugen zich erg op deze pré party, voorafgaande aan de Disco avond van Back to the Music “Tropical” zaterdag 27 augustus.
Reageer!

Thriantaschool wint Kindermenu 2.0 Emmen

EMMEN - Leerlingen van de middenbouw van Thriantaschool uit Emmen hebben de kinderkookwedstrijd -Kindermenu 2.0- gewonnen. De vrolijke regenboogpizza -pizza Arcobaleno- behaalde de meeste punten. In totaal zijn er vijf gezonde gerechten bedacht en bereid. Chef kok Rob Pijpstra van Parc Sandur beoordeelde de gerechten schriftelijk op samenstelling, kleur, smaak, creativiteit en presentatie.
Reageer!

Onderwijs voor Oekraïense kinderen aan Angelsloërdijk in Emmen

EMMEN - De kinderen uit de Oekraiense vluchtelingengezinnen die in Emmen verblijven, kunnen vanaf komende maandag 11 april naar school. De voormalige leslocatie van het Esdal College aan de Angelsloerdijk 13 in Emmen is hiervoor tijdelijk ingericht voor de kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Het voortgezet onderwijs (12 tot18 jaar) start binnenkort op dezelfde locatie. Tot de zomervakantie krijgen de leerlingen hier les.
Reageer!

Thriantaschool Emmen beleeft een dag met een gouden randje

EMMEN - Afgelopen vrijdag vierde de Thriantaschool in Emmen het 50 jarig jubiluem. Al 50 jaar wordt er in Emmen onderwijs gegeven aan een prachtige doelgroep, zeer moeilijk lerende kinderen (ZML). Het begon in 1972 aan de Valtherzandweg in Emmen. De school had daar een zwembad en een prachtige plek nabij het Valtherbos.
Reageer!

Onvergetelijke studententijd in Emmen!

EMMEN - Op 15 maart gaf Raymond Wanders, wethouder van de gemeente Emmen, het officiele startschot van Studiestad Emmen bij NHL Stenden. Het platform Studiestad Emmen biedt ontzettend veel activiteiten en studentenkortingen voor mbo- en hbo-studenten die in de gemeente Emmen studeren. In de app Studiestad Emmen vinden studenten alles voor een onvergetelijke studententijd in Emmen. De website studiestademmen.nl en app zijn vanaf vandaag beschikbaar.
Reageer!

Nieuwe practor voor drie noordelijke ROC’s benoemd

GRONINGEN/ASSEN - Alfa-college, Noorderpoort en Drenthe College hebben een practor aangesteld voor het gezamenlijke practoraat Zorg en Technologie. Per 1 maart gaat Lieke Brons deze functie vervullen. Lieke heeft zowel een onderzoeksachtergrond (master Medische Sociologie) als een (hbo-)verpleegkundige achtergrond. Lieke kan verder bogen op ervaring in het mbo (bij Noorderpoort) en op ervaring met ondernemerschap.
Reageer!

Gratis prentenboek voor alle peuters in de gemeente Emmen

ENNEB - Van 26 januari tot en met 5 februari zijn de Nationale Voorleesdagen en in Emmen staat het boek ‘Vos gaat een stukje rijden’ centraal voor peuters. Alle peuters (2 en 3 jarigen) kunnen dit prentenboek gratis ophalen in één van de bibliotheekvestigingen: Emmen Centrum, EmmerCompascuum, Klazienaveen of Nieuw-Amsterdam. Het boek kan gratis afgehaald worden, een lidmaatschap bij de bibliotheek is niet verplicht. Kinderen tot 19 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek.
Reageer!

Nieuwe schoolbestuurder Openbaar Onderwijs Emmen

EMMEN - Per 1 februari 2022 treedt Erik Vredeveld aan als nieuwe schoolbestuurder van Openbaar Onderwijs Emmen. Hij neemt het stokje over van het college van burgemeester en wethouders die het huidige schoolbestuur vormen. Erik Vredeveld is nu nog werkzaam bij een scholengroep in Groningen en heeft ruimte ervaring in het primair onderwijs als bestuurder en directeur bedrijfsvoering.
Reageer!

Obs de Runde en Obs de Meent worden samen Obs de Mende!

EMMER COMPASCUUM - Basisscholen Obs de Runde en Obs de Meent in Emmer-Compascuum gaan in 2022 fuseren. Vandaag werd de naam bekend gemaakt bij de leerlingen en leerkrachten van beide scholen. De twee basisscholen worden samen Obs de Mende. De naam werd bekend gemaakt door de twee locatiedirecteuren en wethouder Openbaar Onderwijs Raymond Wanders bij het stadion van FC Emmen. De leerlingen van de twee scholen kregen op school een video te zien waarin de naam werd onthuld.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda