OPENBAAR VERVOER

Eerste ‘buusboekie veur de zörg’ overhandigd 'Taol verbindt’ gepresenteerd, als hulp bij de gesprekken van alledag

HOOGEVEEN - Op donderdag 16 mei is het eerste exemplaar van Taol Verbindt, Eerste hulp bij plat praoten- aan Klaas Smid overhandigd. De presentatie vond plaats in het Jannes van der Sleedenhuis in Hoogeveen, onderdeel van de NNCZ. Alle medewerkers van de NNCZ krijgen het -buusboekie- cadeau. Het is bedoeld als hulp voor zorgmedewerkers die het Drents niet (helemaal) machtig zijn en geeft een inkijkje in de taal die al eeuwenlang een plek in de Drentse samenleving heeft.
Reageer!

Verbouwing station Emmen Zuid afgerond

EMMEN - Stoptrein tussen Zwolle en Emmen nu drie minuten sneller. ProRail werkte sinds 2020 in opdracht van de provincie Drenthe aan de uitbreiding van station Emmen Zuid. Aannemer VolkerRail voerde in het weekend van 9 april de laatste werkzaamheden uit. De afronding van het project werd op 13 april gevierd met een uitdeelactie op het gloednieuwe voorplein van het station.
Reageer!

Gratis reizen met stadsbus Emmen en Klazienaveen

EMMEN - Van 22 december tot en met 1 januari kan iedereen gratis gebruik maken van de stadsbus in Emmen. Om het openbaar vervoer te stimuleren biedt de gemeente Emmen in samenwerking met Qbuzz gratis vervoer aan op lijn 1, 2, 3 en 4. Ook kan er gereisd worden met Q-link, lijn 12. Dit is de lijn van Emmen via Meerdijk naar Klazienaveen.
Reageer!

Publiek Vervoer Groningen Drenthe gestart: op weg naar integraal vervoer

GRONINGEN - Vandaag, maandag 9 april, hebben Harald Bouman (voorzitter interim bestuur) en Jan Bos (directeur) samen met reizigers, vervoerders en medebestuurders het officiële startsein gegeven voor het publiek vervoer in Groningen en Drenthe. Vanaf vandaag wordt er intensiever samengewerkt aan een integraal vervoersnetwerk op het gebied van publiek en openbaar vervoer.
Reageer!

Gratis met de bus van en naar Klazienaveen

EMMEN - Op 16 en 17 december en van 23 december tot en met 1 januari kan iedereen gratis gebruik maken van de stadsbus in Emmen. Om het openbaar vervoer te stimuleren biedt de gemeente Emmen in samenwerking met Qbuzz gratis vervoer aan op lijn 1, 2, 3 en 4. Dit jaar is daar ook de nieuwe Q-link Rood van en naar Klazienaveen (lijn 12) aan toegevoegd.
Reageer!

Esdal College verzorgt techniek-driedaagse voor leerlingen obs de Vlonder en obs de Lisdodde

EMMEN- Van 15 t/m 17 november vindt op obs de Vlonder in Emmen een techniek-driedaagse plaats. Dit evenement voor leerlingen van groep 7 en 8 van obs de Vlonder en obs de Lisdodde wordt georganiseerd in samenwerking met het Esdal College en OTIB. De leerlingen maken kennis met techniek door middel van workshops, technische proefjes en experimenten. In een tijd waarin steeds minder leerlingen kiezen voor de techniek, is het erg belangrijk om hen enthousiast te maken voor deze branche.
Reageer!

Onrust bij chauffeurs van Qbuzz Emmen

EMMEN - Er bestaat de nodige onrust bij de chauffeurs van Qbuzz over de plannen met het OV in Emmen. Op last van het OV bureau rijdt de Q-liner 300 weer dwars door de wijk Angelslo. De werkverdeling van de OV lijnen tussen Groningen en Drenthe is ongelijk verdeeld en er zijn plannen om lijn 1 Emmerhout ingrijpend te veranderen.
Reageer!

Gratis met de stadsbus naar Emmen

EMMEN - Van 19 tot en met 31 december kan iedereen gratis gebruik maken van de stadsbus in Emmen. Om het openbaar vervoer te stimuleren en de parkeerterreinen te ontlasten, biedt de gemeente Emmen het gratis vervoer aan op lijn 1, 2, 3 en 4 in Emmen. Deze actie is een herhaling van de OV-actie eind 2014
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda