Verbouwing station Emmen Zuid afgerond

EMMEN - Stoptrein tussen Zwolle en Emmen nu drie minuten sneller. ProRail werkte sinds 2020 in opdracht van de provincie Drenthe aan de uitbreiding van station Emmen Zuid. Aannemer VolkerRail voerde in het weekend van 9 april de laatste werkzaamheden uit. De afronding van het project werd op 13 april gevierd met een uitdeelactie op het gloednieuwe voorplein van het station.


Het project

Vorig jaar is ter hoogte van Emmen Zuid een tweede spoor aangelegd met een lengte van 600 meter. Ook kreeg het station een tweede perron om ruimte te kunnen bieden aan het toenemende aantal reizigers. Bij de bouw van station Emmen Zuid was al rekening gehouden met een toekomstig tweede perron. Op het nieuwe perron staat een wachtruimte in dezelfde stijl als de huidige wachtruimte. De gemeente Emmen heeft een nieuw plein voor het station aangelegd.

Projectmanager Ingmar Ankoné is trots op de tweede wachtruimte: “Met de komst van de tweede wachtruimte hebben we dubbel-design in Emmen Zuid. De nieuwe wachtruimte is het kleine broertje van de huidige wachtruimte. Deze heeft in 2011 een design-award gewonnen.”


Betere bereikbaarheid Emmen

Door het tweede spoor is de stoptrein tussen Zwolle en Emmen drie minuten sneller. De treinen kunnen elkaar nu kruisen in Emmen Zuid in plaats van in Nieuw Amsterdam. De aanpassingen in Emmen Zuid maken deel uit van het programma Spoorplan Noord-Nederland. Door Spoorplan Noord-Nederland nemen de reismogelijkheden met de trein in het noorden flink toe, waardoor er snellere verbindingen in de regio en naar de Randstad ontstaan.

Gedeputeerde van de provincie Drenthe Nelleke Vedelaar: “De afgelopen jaren hebben de partijen hard gewerkt aan een betere bereikbaarheid van de stations aan de Vechtdallijn, tussen Zwolle en Emmen. Ik ben blij dat de treinreizigers daar nu profijt van hebben met een korte reistijd tussen beide steden en een betere aansluiting met andere bestemmingen. Dit is ook een mooie stap richting onze wens voor de realisatie van de treinverbindingen Nedersaksenlijn en EmmenRheinen”.

Wethouder Guido Rink vult aan: “Emmen is één van de grotere steden in Noord-Nederland. Een goede bereikbaarheid is daarom van groot belang en deze snellere verbinding geeft weer een positieve impuls. Hierdoor wordt Emmen nog aantrekkelijker om te gaan studeren, werken of winkelen.” (Stefan Verkerk Fotografie.)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda