Wakker Emmen wethouder Albert-Jan Jakobs geïnstalleerd, René van der Weide terug als raadslid

EMMEN - Tijdens een speciale raadsvergadering op donderdag 5 september 2024 is Albert-Jan Jakobs geinstalleerd als wethouder van Wakker Emmen in het college van Burgemeester en wethouders. Jakobs volgt de vertrekkende wethouder Rene van der Weide op. Van der Weide heeft na zijn vertrek als wethouder aangegeven graag raadslid te willen blijven, hij keert daarmee terug op de plek waar zijn politieke carriere begon.


Jakobs kwam, na de overtuigende overwinning van Wakker Emmen tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen, in 2022 in de raad. Voor het grote publiek als grote onbekende. Jakobs is echter een geboren en getogen Emmenaar en heeft zijn sporen verdiend in de financiële dienstverlening en is al ruim 20 jaar woonachtig in Barger-Oosterveld. Jakobs omschrijft zich zelf als een gedreven bestuurder die op veel terreinen ervaring en expertise heeft opgedaan, maar specifiek de meeste kennis heeft op het terrein van risicomanagement. Eigenschappen die prima van pas komen voor de functie van wethouder.

Wakker Emmen fractievoorzitter Leo Hoogenberg: “Albert-Jan Jakobs is een bevlogen man, die zich met hart en ziel voor de gemeente Emmen in wil zetten. In zijn periode als raadslid heeft hij laten zien oog te hebben voor wat er leeft in de stad, de dorpen en de wijken. Hij is goed in staat om belangen goed af te wegen en beslissingen te nemen. Nu is er de volgende stap als wethouder. We hebben er veel vertrouwen in, dat hij deze uitdaging goed zal volbrengen en van grote waarde zal zijn voor de inwoners van Emmen en het gemeentebestuur.”

Naast de installatie van de nieuwe wethouder, keert een bekend gezicht terug in de gemeenteraad. René van der Weide wordt weer gemeenteraadslid. Leo Hoogenberg: "René is al jaren lijsttrekker voor Wakker Emmen en behaalde veel stemmen voor de partij. Nu hij ervoor heeft gekozen om te stoppen als wethouder, kon hij weer raadslid worden. De fractie van Wakker Emmen is blij om hem aan het team van raadsleden toe te voegen, met al zijn kennis en kunde."

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda