Hoogeveens raadslid Erica Blenkers verlaat VVD-fractie

HOOGEVEEN - De VVD is wezenlijk veranderd, ik kan me niet langer vinden in de koers die de partij is ingeslagen. Na lang wikken en wegen heeft Erica Blenkers besloten haar lidmaatschap van de VVD op te zeggen. - Het was een moeilijk besluit- Blenkers verlaat daarmee ook de VVD-fractie in Hoogeveen.


“De nieuwe koers die de VVD nu vaart, is niet de mijne”, vertelt Blenkers. “Ik heb geprobeerd daar verandering in aan te brengen, maar moet helaas vaststellen dat dat niet is gelukt. Er was dan ook uiteindelijk maar een conclusie mogelijk en dat is mijn lidmaatschap op te zeggen.”

“De nieuwe lijn binnen de landelijke VVD past niet langer bij mijn normen en waarden en standpunten”, vervolgt het raadslid. “Dat heeft niets te maken met de fractie van Hoogeveen, maar de landelijke VVD van nu is niet meer de VVD waar ik ooit lid van ben geworden”

Erica Blenkers is bezig aan haar tweede raadsperiode in Hoogeveen. “Mijn werk is nog niet klaar. Ik blijf mij inzetten voor de Hoogeveense samenleving. Ik heb eerst mijn fractie geïnformeerd en me vervolgens georiënteerd op het vervolg. Ik heb gekeken welke partij het beste bij mijn kijk op de samenleving en mijn manier van werken past, en waarvan ik het gevoel hebt dat ik ook bij hen pas. Dat bracht mij bij de PvdA. Ik ondersteun het verkiezingsprogramma en wil graag samen werken aan een nog socialere en groenere toekomst”

“Wij kennen Erica als een betrokken en bevlogen raadslid met een groot sociaal hart”, vertelt Stan van Eck, fractievoorzitter PvdA Hoogeveen. “Toen ze bij ons aanklopte, hebben we er binnen de fractie goed over gesproken. We zijn blij met haar komst.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda