PvdA roept op verhoging parkeertarieven ziekenhuis Bethesda terug te draaien

HOOGEVEEN - Als het aan PvdA Hoogeveen ligt, draait Treant de verhoging van de parkeertarieven bij ziekenhuis Bethesda onmiddellijk terug. De partij heeft hierover een brief gestuurd naar de raad van bestuur van Treant en roept het college van burgemeester en wethouders op in gesprek te gaan met Treant.


“Treant heeft de tarieven voor het parkeren bij ziekenhuis Bethesda tot maar liefst vijfhonderd procent verhoogd”, vertelt PvdA-fractievoorzitter Stan van Eck. “Waar je voorheen voor een euro tot vijf uur kon parkeren, betaal je nu voor dezelfde periode vijf euro.”

“Treant voert aan dat de tarieven gelijk zijn getrokken met die van parkeren in het centrum van Hoogeveen. Dat mag dan zo zijn, maar winkelen en uitgaan zijn een vrije keuze en dat kun je niet vergelijken met een bezoek aan een ziekenhuis of huisartsenpost.”

De PvdA heeft een brief gestuurd naar de Raad van Bestuur van Treant met het verzoek de verhoging van de parkeertarieven ongedaan te maken. Daarnaast wordt het college van burgemeester en wethouders opgeroepen in gesprek te gaan met Treant en te vragen de verhoging terug te draaien. “Mensen met de laagste inkomens worden het hardste getroffen door deze verhoging”, stelt het PvdA-raadslid. “Helaas is dit ook nog eens de groep met de hoogste zorgvraag. Zij zijn hiermee dubbel de klos.”

“Treant heeft het parkeer- en betaalsysteem van de parkeerplaats bij Bethesda gemoderniseerd. Het kan niet zo zijn dat de rekening daarvoor bij de patiënten en hun bezoekers wordt neergelegd”, besluit PvdA-er Van Eck tot slot.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda