Atletiek

Stadtmüller-Udikloop in Klijndijk: energieke run in sfeervol winters landschap

KLIJNDIJK - Ongeveer 200 sportievelingen genoten afgelopen zaterdag van een gemoedelijke en sfeervolle 31e editie van de Stadtmiller-Udikloop in Klijnlijk. De charme van de bosrun over 10 kilometer en 4 Engelse mijlen kwam goed tot zijn recht. In een schitterend wit landschap onder een stralend zonnetje finishte Ephrem Remi uit Enschede in 34:38 minuten de 10 km voor mannen (40-), gevolgd door Nasim Soliman uit Groningen (34:48 min) en Rena Smith uit Zuidbroek (35:29 min).
Reageer!

Begin het nieuwe jaar fit met de Stadtmüller-Udikloop

KLIJNDIJK - Een prachtige bosloop door het Valtherbos, start en finish in Klijndijk. Heb je ook goede voornemens? Meer bewegen en fitter leven in het nieuwe jaar? Of trainen voor een hele of halve marathon? Schrijf je dan nu in voor de Stadtmuller-Udikloop! Op zaterdag 20 januari 2024 klinkt om 14.00 uur op het sportveld in Klijndijk het startschot voor de bosloop over 10 kilometer of 4 Engelse Mijlen (6,4 km). Om 13.45 uur zorgt MK Beats uit Klijndijk voor de gezamenlijke warming-up.
Reageer!

Alwin Heyting en Manon Post winnen voorlopig laatste Oliebollencross in Nieuw Dordrecht

NIEUW DORDRCEHT - Afgelopen zondag stond in Nieuw Dordrecht de oudejaarsdag weer volledig in het teken van de traditionele oliebollencross van de voetbalvereniging DVC 59. Ondanks het zeer slechte weer, veel regen en harde windstoten, weerhielden de ruim 120 deelnemer er niet van om aan de start te komen. De middag begon met enkele jeugdwedstrijden en eindigde met de wedstrijdloop van 7, 2 km door het mooie Oosterbos met start en finish op sportpark Bloemendaal van de vv DVC 59.
Reageer!

FS Hondsrugcross startwedstrijd E.A.C. De Sperwers Loopcircuit

EMMEN - Op zaterdag 28 januari aanstaande wordt in de Emmerdennen weer de traditionele FS Hondsrugcross georganiseerd door de Emmer atletiekvereniging E.A.C. De Sperwers. Over diverse afstanden en categorieen zal de strijd aan kunnen worden gegaan op een selectief parcours met daarin de hoogste natuurlijke heuvel van Drenthe de Haantjesduin als scherprechter, voor de deelnemers
Reageer!

Triathlon vereniging de Boks organiseert een lezing over trainingsleer.

KLAZIENAVEEN - Op zaterdag 19 november aanstaande organiseert triathlon vereniging de Boks een lezing over trainingsleer. Heb je ruimte om dit op je site, facebook en/of krant te delen? Op 19 november komt niemand minder dan Chris Brands een lezing geven over Trainingsleer - Hoe train je nu eigenlijk?
Reageer!

Hoogeveense Cascaderun weer op de agenda

HOOGEVEEN - De blaadjes vallen van de boom, de kastanjes worden weer verzameld en het wordt weer kouder, dat misschien niet helemaal, maar het is weer zo ver! Het is bijna weer tijd om je in te schrijven voor de Hoogeveense Cascaderun. Klaar voor de start? De Hoogeveense Cascaderun mag weer in de agenda worden genoteerd. Dit jaar vindt de run plaats op zondag 16 april 2023! Deze 15e editie belooft een bijzondere te worden; het derde lustrum! De organisatie verklapt dat ze een boel in petto heeft voor ons dit jaar
Reageer!

Egbert Zijlstra Nederlands kampioen ½ marathon masters 70+

NIJMEGEN -Afgelopen zondag werd marathonloper Egbert Zijlstra uit Barger Oosterveld tijdens de Stevensloop in Nijmegen Nederlands kampioen Halve Marathon Masters 70 plus. De Bargeroostervelder liep deze afstand (21.1 km) in een tijd van 1 uur, 27 minuten en 57 seconden. Daarmee eindigde Zijlstra ruim voor de nummers twee en drie die in de snellere categorie 60 plus en 65 plus kampioen werden.
Reageer!

Cascaderun verplaatst naar zondag 12 juni 2022

HOOGEVEEN - Hardlopers kunnen dit jaar de Hoogeveense Cascaderun op zondag 12 juni 2022 lopen. Voor het eerst in haar geschiedenis wijkt de organisatie uit naar een zondag in juni. Het grootste hardloopevenement van Drenthe is normaal altijd op een zondag in april. Door de geldende coronamaatregelen op grote evenementen is in goed overleg met de gemeente Hoogeveen besloten de Cascaderun te verplaatsen.
Reageer!

Het Drenthe Loopfestijn gaat weer van start op zondag 22 mei 2022!

KLAZIENAVEEN - Nadat er twee jaar lang, vanwege de Covid-19 pandemie, geen Drenthe Loopfestijn georganiseerd kon worden, vindt op zondag 22 mei 2022 de 37e editie dan toch echt plaats! Er is een nieuw bestuur gevormd, bestaande uit de leden van de Loopgroep Klazienaveen en uit leden van de Triathlon Vereniging Klazienaveen. Het bestuur zit vol enthousiaste ideeën, zo komt er bijvoorbeeld een nieuw loopparcours en zal de start en finish op een andere plek zijn.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda