David Coulthard en het ORACLE Red Bull Racing F1 Team komen in actie op het TT Circuit

ASSEN - David Coulthard en het ORACLE Red Bull Racing F1 Team komen in actie op het TT Circuit van 2 t/m 4 augustus! Grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement 02-04 augustus op TT-circuit Assen. Ook als de Dutch TT achter de rug is en de Formule 1 zomervakantie viert, komen liefhebbers van auto- en motorsport niks tekort! Integendeel, want met The Racing Day staat van 2 tot en met 4 augustus op het TT-Circuit Assen het grootste auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa op het programma.


Het jaarlijkse, gratis toegankelijke auto-, motor- en kartracespektakel op het TT-Circuit Assen beleeft in augustus alweer zijn 25e editie. Dat de formule ijzersterk is, blijkt wel uit het enorme aantal bezoekers dat het evenement ieder jaar trekt. Vorig jaar kwamen er maar liefst 90.000 mensen naar Assen, die genoten van een geweldig evenement met vele races en demonstraties!

Het ORACLE Red Bull Racing Team brengt F1 actie naar het TT Circuit Assen


Tijdens de 25e editie van The Racing Day komt het Red Bull Racing team weer naar Assen, samen met F1 legende David Coulthard. De Schot, 13-voudig Grand Prix-winnaar, gaat ongetwijfeld zelf veel plezier beleven in de Red Bull bolide, maar weet ook hoe hij toeschouwers een onvergetelijke ervaring bezorgt met de nodige donuts.

Zeven raceklassen aan de start

Ook dit jaar is The Racing Day weer een spektakel dat niemand mag missen! Er komen maar liefst zeven raceklassen aan de start: BOSS GP met tal van Formule 1-auto’s en andere indrukwekkende single-seaters, de Porsche Carrera Cup Benelux met in totaal ruim 11.000 pk aan de start als snelste merkencup in de lage landen, de Supercar Challenge met een keur van spannende auto’s, de Mazda MX-5 Cup, waarin altijd op het scherpst van de snede geracet wordt en de Ford Fiesta Sprint Cup, die ook altijd goed is voor spannende competitie. Natuurlijk zijn ook de motoren present in Assen de Superbike- en Supersport-motoren uit de BeNeLux Trophy en de spectaculaire 250 cc-Superkarts die strijden om de Dutch Grand Prix, met ruim 60 deelnemers aan de start!

Spectaculaire demo’s

Naast het raceprogramma, met voor elke klasse twee races en voor de Superkarts zelfs drie wedstrijden, kunnen bezoekers zich ook verheugen op spectaculaire demonstraties op de zaterdag en zondag. The Racing Day staat ook bekend om de vele bijzondere voertuigen die op de baan in actie komen. Wat te denken van de baanbrekende, in Nederland gebouwde vliegende auto PAL-V!

Maar natuurlijk ook Formule 1, waarvoor niemand minder dan David Coulthard wederom naar Assen komt voor het jubileum van The Racing Day! De Supercar Society zorgt voor aansprekende demonstraties met indrukwekkende super- en hypercars op de zondag en op zaterdag en zondag zijn er ook ritten met de Formule 1-tweezitter van MP Motorsport.

En misschien wel het mooiste: de toegang is gratis, inclusief een plek op de beroemde TT-tribunes! Wie nog meer wil, kan exclusieve paddocktickets bestellen om dicht bij de voertuigen en de teams te komen. Spectaculaire races, spannende demonstraties, adembenemende stunts: het is er allemaal.

The Racing Day betekent drie dagen lang actie op het TT-Circuit Assen, actie die niemand wil missen!

Kijk voor alle informatie, het tijdschema en tickets op www.theracingday.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda