11 nationaliteiten vertegenwoordigd op internationale Menwedstrijd Exloo

EXLOO - Van 26 tot en met 29 maart staan de terreinen van Hippisch Centrum Exloo geheel in het teken van de internationale menwedstrijd. Ruim 90 deelnemers van 11 verschillende nationaliteiten komen gedurende vier dagen in actie in de onderdelen dressuur, marathon en vaardigheid. Menners uit Australie, Oostenrijk, Belgie, Canada, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden, Noorwegen en uiteraard uit eigen land slaan vier dagen lang hun kamp op in het prachtige en gastvrije Drentse Exloo.


(foto Krisztina Horvath)

Dit jaar is een belangrijk jaar voor de vierspan paarden, de enkelspan paarden en de paramenners en dat is terug te zien in het aantal inschrijvingen. Voor deze rubrieken staan er komend seizoen Wereldkampioenschappen op het programma en voor de potentiële deelnemers aan deze WK’s vormt Exloo een belangrijke wedstrijd. Na de winterperiode worden de paarden en pony’s voor het eerst weer aan een internationaal jurycorps voorgesteld en kunnen de menners hun strategie bepalen voor de rest van het seizoen. De wedstrijd in Exloo wordt ook gebruikt om te kunnen voldoen aan de kwalificatie eisen die de internationale hippische sportbond stelt om mee te kunnen doen aan het WK.

De wedstrijd gaat op donderdagmorgen van start met de veterinaire keuring, waarna de eerste deelnemers ’s middags de piste betreden voor hun dressuurproef. De overige deelnemers rijden op vrijdag dressuur. Zaterdag komen alle menners in actie tijdens de spectaculaire marathon met zes hindernissen, ontworpen door de Zwitser Michael Mayer en de Nederlander Arjan Kleinjan, die worden begeleid door WK-parcoursbouwer Josef Middendorf uit Duitsland. De zes hindernissen liggen allen centraal op het terrein van Hippisch Centrum Exloo, waar de afgelopen maanden hard is gewerkt om de bodemgesteldheid en de hindernissen in optimale conditie te krijgen voor de menwedstrijd. Op zondag rijden de menners verdeeld over twee pistes de vaardigheidsproef waarna de winnaars van de vierde editie van de internationale menwedstrijd in Exloo bekend zijn.


Toegang en parkeren zijn alle dagen gratis.

Meer informatie op http://www.hoefnet.nl/caiexloo2020

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda