Persoonlijk record Van Grinsven

HEERENVEEN - Bij het KPN NK Afstanden, die vrijdagmiddag in het ijsstadion Thialf in Heerenveen zijn begonnen, heeft Rob van Grinsven van de Drentse schaatsselectie uitstekend gepresteerd. De schaatser uit Ruinen reed met 36.83 sec. een persoonlijk record op de 500 meter. De 22-jarige Van Grinsven, die zijn debuut maakte op het NK Afstanden, kwam in de tweede serie van de 500 meter tot zijn beste tijd ooit. In de eerste reeks had hij ook al een goede tijd neergezet: 37.00 sec. Dat was toen zijn op een na beste tijd. Tot vanmiddag stond het persoonlijk record van Van Grinsven op 36.95.

Zowel in de eerste als in de tweede 500 meter had Van Grinsven het nadeel dat zijn tegenstander een valse start maakte. In de eerste 500 meter was dat Lieuwe Mulder en in de tweede 500 meter was dat Niels Olivier. “daardoor was Ron bij de start toch wat voorzichtig en zoiets scheelt altijd in de eindtijd”, aldus de trainer van de Drentse schaatselectie, Tjaard Eisses.

Ook zaterdag en zondag komen leden van de Drentse schaatsselectie in actie op het KPN NK Afstanden in Thialf in Heerenveen in actie. Op zaterdag is dat Marije Joling (Assen) op de 3000 meter en zondag rijden Marije Joling en Pepijn van der Vinne (Assen) de 1500 meter.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda