Wielrennen

Veldrijden nadert een spannende periode

EMMEN - Het is relatief rustige nieuwsperiode, maar bij WielerFlits en RIDE Magazine zitten we zeker niet stil. Zo lanceren we volgende week de allereerste wintereditie van RIDE, met daarin een uitgebreide reportage van het succesjaar van Remco Evenepoel. De rest van de inhoud wordt snel bekend!
Reageer!

Drenthe gastheer EK wielrennen op de weg 2023

EMMEN -Vrijdagmiddag werd in Wildlands alles rondom het EK wielrennen op de weg in de provincie Drenthe waar ongeveer 600 deelnemers uit 30 landen verdeeld over 14 wedstrijden aan de start zullen verschijnen. Het evenement staat van 19 tot en met 24 september 2023 op de wielerkalender.
Reageer!

Laatste editie GHC voor Janseneventsportmanagement ;

SLEEN - OP zondag 25 september vindt de 9e editie van de geoparkhondsrug classic plaats bij en rond het Nije hemelriek in Gasselte Op dit parcours wordt ook het Nederlands kampioenschap Mtb marathon verreden. De 9e editie van deze schitterende mountainbike challenge zal voor Jansen event sportmanagement tevens de laatste zijn.De Geoparkhondsrug classic is eigenlijk niet meer weg te denken op de mountainbike kalender, maar Wim en Ilse Jansen gaan de organisatie van Janseneventsportmanagement intern een andere vorm geven.
Reageer!

De Tour de France in volle gang

Wielervrienden, De Tour de France is in volle gang en de eerste negen etappes zitten er nu op. De eerste week leverde al spektakel en veel mooie verhalen op. Wat te denken van de zeges van Fabio Jakobsen, Dylan Groenewegen en Wout van Aert. Maar ook de afwezigheid van Mathieu van der Poel viel op. Frustrerend, zei hij. Inmiddels is hij aan de beterende hand
Reageer!

Veldrit Gieten definitief ten einde.

GIETEN - Spijtig maar waar, de internationale veldrit van Gieten stopt na 46 edities definitief. Begin juni maakte de organisatie bekend dat zij geen status Superprestige meer hadden. Dit omdat het contract met Flanders Classics uiteindelijk, na meer dan een half jaar aan het lijntje te zijn gehouden niet werd verlengd.
Reageer!

Veldrit Gieten na 33 edities geen contractverlenging Superprestige.

GIETEN - De internationale veldrit in Gieten is door Flanders Classics na 33 jaar niet meer opgenomen in het Superprestigeklassement, een contractverlenging bleek niet tot de mogelijkheden te behoren. Vanaf januari 2022 zinspeelde Flanders al op een mogelijk afscheid, maar telkens werd de lijn weer opengehouden omdat er problemen waren met andere organisaties. Het gevoel leeft dan ook dat Gieten hierdoor als speelbal kon worden gebruikt.
Reageer!

De spanning stijgt in de Giro d'Italia

Wielervrienden, We zijn inmiddels twee weken onderweg in de Giro d’Italia en de spanning stijgt. Er lijken op dit moment nog twaalf renners in aanmerking te komen voor de eindzege, maar er wacht nog een loodzware slotweek.
Reageer!

Gerard Kemkers en Velodroom doen het nóg een keer: tweede editie Fit naar de Veldslag

RODEN - Het succes van 2021 smaakte naar meer! Velodroom en Gerard Kemkers zoeken opnieuw 4 mannen en 4 vrouwen die de sportieve strijd met zichzelf willen aangaan. Onder leiding van een team van professionals is hun ultieme doel om in 4 maand zo fit te worden dat zij op 3 september 2022 de Velodroom Veldslag om Norg kunnen fietsen. Met de challenge wil Velodroom laten zien dat iedereen plezier kan krijgen in het fietsen, ook als je nu nog geen enkele ervaring met sportief fietsen hebt. Opgeven kan vanaf heden.
Reageer!

Beste wielervrienden en/of vrijmibo'ers,

EMMEN - Dit weekend staat in Nederland de enige klassieker van WorldTour-niveau op de kalender. De Amstel Gold Race is dit jaar een weekje eerder, omdat het voor één keertje van datum is verwisseld met Parijs-Roubaix. Een mooie geste van koersdirectrice Leontien Zijlaard-Van Moorsel eerder deze week. In het bijzijn van onder meer Keetie van Oosten-Hage, Anna van der Breggen en Demi Vollering werd het prijzengeld bij de vrouwen gelijkgetrokken met dat van de mannen.
Reageer!

Wandel- en MTB tocht voor de jeugd door de Sleenerbossen op Tweede Paasdag

NIEUW AMSTERDAM - De sponsoractie -Sporten voor Energie-van mountainbikevereniging Bushbikers uit Sleen krijgt op Tweede Paasdag, maandag 18 april a.s. een vervolg. Na de volbrachte missie van de Zwiftbikers in december vorig jaar en met bijna 2900 euro op de teller, kan er alsnog deelgenomen worden aan de verplaatste wandeltocht, ca. 10km, kinderpuzzeltocht, ca. 2km en MTB jeugd tocht, ca.18km en 30km.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda