In deze categorie

Wielrennen

Slag om Norg moet nóg een jaar overslaan

WIELRENNEN - Voor het tweede jaar op rij gaat de Slag om Norg niet door. Opnieuw is de corona-pandemie de grote spelbreker. Het besluit is genomen in overleg met burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld.
Reageer!

Velodroom en Gerard Kemkers zoeken 8 deelnemers voor fiets-uitdaging: Fit naar de Veldslag

NORG - Velodroom en Gerard Kemkers zoeken 4 mannen en 4 vrouwen die de sportieve strijd met zichzelf willen aangaan. Onder leiding van een team van professionals is hun ultieme doel om in 4 maanden zo fit te worden dat zij op 4 september 2021 de Velodroom Veldslag om Norg kunnen fietsen. De Veldslag is een mountainbiketocht van 100km in Drenthe. Velodroom ondersteunt met kleding en materiaal. Met de challenge wil Velodroom laten zien dat iedereen plezier kan krijgen in het fietsen, ook als je nu nog geen enkele ervaring met sportief fietsen hebt.
Reageer!

Gouden Pijl richt pijlen op 2021. Organisatie blikt vooruit

EMMEN - Wielrennen is misschien wel de sport waar de grillen der natuur het meest voelbaar zijn en vrijwel altijd getrotseerd worden. Maar dat de grillen van een onverwacht virus zouden komen en een stokje stak voor de 43ste editie in 2020 had niemand durven vermoeden. Voor de organisatie van de Gouden Pijl was het een hard gelag, maar het vizier staat alweer naar voren, naar de editie van 2021 op zondag 25 juli.
Reageer!

NK Tijdrijden in Emmen gaat niet door

WIELRENNEN - Het NK Tijdrijden, dat volgende week woensdag in Emmen verreden zou worden, gaat niet door. Dat heeft organisator Jansen Event Sportmanagement in overleg met de KNWU besloten. Door de verscherpte coronamaatregelen, die het kabinet gisteravond bekend maakte, vindt de organisatie het niet verantwoord om deelnemers vanuit heel Nederland naar Emmen te laten afreizen.
Reageer!

Datum PWZ Zuidenveldtour 2020 bekend

NIEUW AMSTERDAM / DALEN - De negenentwintigste PWZ Zuidenveldtour wielerwedstrijd wordt gehouden op zaterdag 25 april 2020. De start is om 12.00 uur in centrum van Dalen en de finish is even na half vijf aan de Vaart Noordzijde te Nieuw Amsterdam. Vorig jaar moest de wedstrijd uitgesteld worden vanwege het Koningsfeest, daardoor werd de wedstrijd pas op 11 mei verreden.
Reageer!

Wereldkampioene Annemiek van Vleuten publiekstrekker bij Superprestige Gieten.

GIETEN - Annemiek van Vleuten, de recente wereldkampioene op de weg, zal zondag 13 oktober aan de start staan bij de 44e Internationale Telenet Superprestige Veldrit in Gieten. De superieure van Vleuten wist in Yorkshire op een meer dan indrukwekkende wijze de wereldtitel bij de elite vrouwen te pakken, dit na een solo van meer dan 100 kilometer. De organisatoren in Gieten zijn ook meer dan ingenomen dat zij voor de 2e keer aan de veldrit zal deelnemen.
Reageer!

Nederlandse medailleregen op slotdag WK Para-cycling

Tim de Vries verslaat Zanardi en Jetze Plat voltooit trilogie EMMEN - Jetze Plat (MH4), Jennette Jansen (WH4) en Tim de Vries (MH5) hebben op de slotdag van de WK Para-cycling in Emmen voor nieuw Nederlands succes gezorgd. Voor Plat en Jansen was het de tweede wereldtitel, na eerder ook al de tijdrit te hebben gewonnen. De regenboogtrui voor Tim de Vries kwam er na een spannende strijd met Alessandro Zanardi, de voormalig Formule 1-coureur die De Vries eerder in de tijdrit nog van goud afhield.
Reageer!

Tandemduo Bangma en Bos wereldkampioen

Zilvr voor Martin van de Pol in de MC5-categorie EMMEN - Bangma en Patrick Bos hebben op dag 4 van de Wereldkampioenschappen Para-cycling 2019 in Emmen goud gewonnen in de wegwedstrijd. Het is voor het tandemduo de eerste wereldtitel op de weg. Voor TeamNL is het de tweede gouden medaille bij de tandems op de WK in eigen land, eerder veroverde het duo Vincent ter Schure/TimoFransen de wereldtitel in het tijdrijden.
Reageer!

Jetze Plat, Alex Zanardi en Jennette Jansen wereldkampioen tijdrijden in Emmen

EMMEN - Jetze Plat (MH4) en Jennette Jansen (WH4) hebben op dag 3 van de Wereldkampioenschappen Para-cycling in Emmen met succes hun wereldtitel in het tijdrijden verdedigd. In de MH5-categorie eindigde Tim de Vries als tweede, achter oud Formule 1-coureur Alessandro Zanardi. Ook Carmen Koedood (WH2) en Chantal Haenen (WH5) zorgden voor Nederlands succes. Koedood, uitkomend in de WH2-categorie, moest net als De Vries genoegen nemen met zilver. Voor Chantal Haenen was er een bronzen medaille.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda