70 jaar Vogelvereniging Klazienaveen

KLAZIENAVEEN â?? Tijdens de offici�«le opening van de jaarlijkse vogelshow van de Vogelvereniging Klazienaveen stonden niet alleen de kampioenen centraal, maar ook vooral het 70 jarig bestaan van deze oudste van Drenthe die aangesloten is bij de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers.


Voor de 70e keer ook een grote Vogelshow in Buurthuis Ons Belang te Klazienaveen. Wethouder René van der Weide, zelf een verwoed vogelliefhebber en oud-lid van de vereniging, had donderdagavond de eer om niet alleen de officiële opening te doen, maar mocht ook de kampioenen huldigen. Voor deze tentoonstelling werden door zestien leden maar liefst 207 vogels ingeschreven van verschillende soorten, vormen en kleuren.

De ingebrachte vogels werden gratis van voer voorzien door Dieren speciaalzaak Pets Place te Klazienaveen en Bloemenhandel Semper Florens uit Oranjedorp zorgde voor de bloemrijke aankleding. Kampioen en winnaar in drie categorieën en kreeg daarbij nog het Bondskruis werd de heer J.Stuiver met een Roodkap Amadine Wildkleur man en Roodkap Amadine Wildkleur vrouw en grijsgroen. De andere winnaars waren G. Beukers, R. Boxem, R. de Vries, H. Heijnen, A. Kroeze, F. Stuiver en F. van der Velde.

Met het doorknippen van een lint opende wethouder Rene van der Weide de vogelshow van de jubilerende vogelvereniging in Klazienaveen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda