CULTUUR

Jonge generatie pakt traditie van de oogstdag in Roswinkel weer op

ROSWINKEL – Op zondag 1 september aanstaande zal voor de 36ste keer weer een oogstdag worden gehouden in Roswinkel. Na een jaar zonder oogstdag, heeft een jongere groep in Roswinkel de draad weer opgepakt. Een groepje van 20 personen, deels oude bezetting en deels nieuwe bezetting willen toch dat deze jaarlijkse traditie weer een herstart krijgt.
Reageer!

Tentoonstelling Drenthe & de Gouden Eeuw in Collectie Brands|

NIEUW DORDRECHT - Afgelopen vrijdag opende wethouder Robert Kleine in Musuem Collectie Brands in Nieuw Dordrecht de grote tentoonstelling Drenthe & de Gouden Eeuw. De Gouden Eeuw wordt in de geschiedenisboeken neergezet als een hoogtepunt in de Nederlandse geschiedenis, waarin de economie opbloeide en er veel gebeurde op het gebied van kunst en wetenschap. Maar was dit het geval voor héél Nederland? Was de rijkdom van Amsterdam ook te vinden in Drenthe?
Reageer!

Veel belangstelling voor locomotievenparade smalspoor museum Erica

ERICA – Afgelopen zaterdag en zondag stonden de activiteiten op het Smalspoormuseum in Erica geheel in het teken van de jaarlijkse locomotievenparade. Terwijl een jaar geleden vooral de zwaardere locomotieven over het 90 cm spoor werden gepresenteerd was er in het afgelopen weekend gekozen voor het 70 cm spoor met de lichtere locomotieven met daar aan gekoppelde verschillende treinstellen als turfkarren, een olietank en een huifkar voor de tochtjes over het gebied va het smalspoormuseum gebied.
Reageer!

Met Podium X krijgt Emmen weer een plek voor muziek

EMMEN - Sinds het stoppen van poppodium Apollo in juni 2017 is Emmen verstoken van een dergelijk initiatief. Een groep Emmenaren was van mening dat dat niet kon en sloeg eind 2018 de handen ineen, met als doel een nieuw (cultureel) poppodium op te richten. De reacties op het project zijn veelbelovend; zowel van de gemeente Emmen als de inwoners van de regio Zuidoost-Drenthe.
Reageer!

Vierde editie van het Gekleurd Grijs Festival in Diever

DIEVER - In Diever wordt op zaterdag 20 april 2019 de vierde editie van het Gekleurd Grijs Festival georganiseerd. Dit gratis toegankelijke seniorenfestival biedt muziek, theater, dans, workshops, exposities en een markt met aandacht voor gezondheid, bewegen en lifestyle. Het festival is één van de grootste voor senioren in Drenthe en vindt dit jaar plaats in de multifunctionele accommodatie Stad en Esch.
Reageer!

Ontwerpers en kunstenaars gezocht!!!

EMMEN - Stichting Kunst & Cultuur is op zoek naar ontwerpers en kunstenaars, die duurzame producten willen en kunnen maken rond het thema voedsel. Onder de titel ??VET?? worden ontwerpers uitgedaagd om producten of prototypen te maken die de consument in de keuken kan gebruiken of de boer in zijn bedrijf. Ontwerpen die uitgaan van het oervoedsel van Drenthe of een antwoord hebben op voedsel- of verpakkingsafval zijn ook mogelijk.
Reageer!

Licht Klassiek in Taalwerkplaats Nieuw-Amsterdam.

NIEUW AMSTERDAM - Zondag 24 februari zingt Gea Passies en Johanan Havinga begeleidt haar op de piano. Zij spelen muziek uit hun nieuwste voorstelling 'De Dames Schumann'. Deze voorstelling gaat over de 19e eeuwse concertpianiste Clara Schumann (1819 - 1897). Zij laten liederen horen uit 'Frauenliebe und -leben' (Robert Schumann) en daarnaast enkele liederen van Johannes Brahms en van Clara zelf. Wellicht vullen ze dit nog aan met pianomuziek van Brahms en/of Schumann.
Reageer!

Ilse Wösten wint veurdrachtwedstried 2018 van ‘t Aol Volk

EMMEN – In een volle zaal van Atlas Theater werd vrijdagavond de jaarlijkse voordrachtwedstrijd van de Drentse vereniging ‘t Aol Volk gehouden en gepresenteerd door Ina Garming. Maar liefst 12 deelnemers uit de groepen 1 t/m 5 en 20 deelnemers uit de groepen 6, 7 en 8 van de basisscholen uit de regio plaatsten zich voor deze finaleronde.
Reageer!

Veel belangstelling voor boek “Zwartemeer grensdorp tijdens de tweede”

ZWARTEMEER - Stichting Cultuur Historisch Zwartemeer, presenteerde afgelopen zaterdag in samenwerking met de schrijvers Herman Lübbers senior en junior, het boek: “Zwartemeer, Grensdorp tijdens de Tweede Wereldoorlog” in een bomvol Café De Nachdwacht. Het eerste exemplaar van het boek werd door Herman Lubbers overhandigd aan Jisse Otter, wethouder van de Gemeente Emmen.
Reageer!

Feestelijk onthaal Sinterklaas in winkelcentrum Emmermeer

EMMEN - Nadat Sinterklaas zaterdagmorgen weer feestelijk werd binnen gehaald in Zaandijk begon voor hem een lange reis door Nederland om allee kinderen te bezoeken. Als eerste ging hij richting Drenthe. Na zijn aankomst in Assen werd hij ook groots ontvangen in Emmen centrum door heel veel kinderen en burgemeester Erica van Oosterhout.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda