EVENEMENTEN

Drenthe kleurt rood tijdens 54e editie Regiobank Drentse Fiets4Daagse

ASSEN - Drie jaar geleden heeft de Fiets4Daagse gekozen voor een nieuwe koers met een daarbij behorende huisstijl. Deze huisstijl sluit naadloos aan bij de plannen van Marketing Drenthe. Als afronding van de nieuwe koers werden op woensdagavond 10 juli de nieuwe poloshirts onthuld. Deze zijn geheel in stijl Drenthe-rood en ontwikkeld in samenwerking met het project OpFietse.
Reageer!

Orvelte bruist en wervelt tijdens SIVO

ORVELTE - Orvelte gaat bruisen en wervelen wanneer de nationale en internationale dans- en muziekgroepen voor het vernieuwde SIVO-festival in het dorp neerstrijken. Het festival, dat dit jaar voor het eerst in Orvelte wordt gehouden, mag zich verheugen in een prachtig aanbod van folkloristische dans en wereldmuziek. Maar liefst zeventien formaties uit tien verschillende landen zijn actief in Orvelte, het dorp vol monumenten.
Reageer!

Speciaal programma “SIVO op Fietse Deur Drenthe”

ORVELTE - Om te benadrukken dat de vele SIVO- deelnemers van verschillende nationaliteiten zich nadrukkelijk met cultuur bezighouden, is er een speciaal programma gemaakt onder de titel: SIVO Op Fietse Deur Drenthe. SIVO-dansers en -muzikanten fietsen door Drenthe en geven verschillende optreden in een van de dorpen die worden doorkruist.
Reageer!

25 jaar straattheater C'est La Vie in Emmen

EMMEN - Dit jaar viert de organisatie van C est la Vie festival haar 25-jarig jubileum op zondag 21 juli! Emmen is deze dag weer het decor voor spectaculaire straattheateracts. Uniek is de prachtige verticale muurdans die gaat plaatsvinden tegen de voorzijde toren van de Grote Kerk. De mix van spectaculaire balans- en luchtacrobatiek versmelten met dans en muziek maakt het optreden bijzonder en uniek.
Reageer!

Bierfestival geeft bijzonder rondje: minimagezinnen worden getrakteerd op Wildlandsabonnement

Emmen - Een goede reden om je glas op te heffen: het bijzondere goede doel van het Emmer Bierfestival voor dit jaar. Het organiserende Tafelronde 125 Zuidoost-Drenthe geeft in september maar liefst tien speciale â??gezinsabonnementenâ?? voor Wildlands cadeau aan minimagezinnen uit de gemeente Emmen. Sinds 2017 is het Bierfestival in Emmen een vaste prik geworden voor liefhebbers van speciaal en regionaal gebrouwen schuimend gerstenat. De meesten houden er het derde weekend in september speciaal voor vrij.
Reageer!

Start voorverkoop Feestavonden Zuidenveld

ZWEELOO - Van Nederlandstalig tot ABBA, van DJ tot feestband: iedere muziekliefhebber kan genieten tijdens de feestavonden van het Zuidenveld in Zweeloo. Op vrijdagavond 12 juli treden de folkband Shitfaced Mermaids, Niet Normaal en DJ Rooie Jager op. Zaterdag 13 juli zorgen ABBA Fever en de Black Tie Monkey Squad voor een onvergetelijk feest op de brink in Zweeloo.
Reageer!

Laatste turfafgraving van Nederland is cultureel erfgoed.

BARGER COMPASCUUM - Nationale Veendag op zondag 26 mei is start van project in Barger-Compascuum. De historische vereniging ‘t Aole Compas en het Veenpark in het Drentse Barger-Compascuum willen de laatste authentieke turfafgraving van Nederland behouden en, nog meer dan nu al het geval is, terug brengen in oorspronkelijke staat. Als startpunt voor het project is de Nationale Veendag in het leven geroepen.
Reageer!

Oldtimerdag Klazienaveen was een groot succes!

KLAZIENAVEEN - De organisatie, de Klazienavener Youngtimer Vrienden kan terugkijken op een geslaagde dag met meer dan 300 voertuigen en ook enkele honderden bezoekers. Het evenement vond net als de vorige jaren plaats op het terrein bij de IJsvereniging Barger-Oosterveen in Klazienaveen. Oude auto’s, tractoren, motoren en bromfietsen waren aanwezig op deze dag.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda