: Drentse Week van de Veilige Sport

EMMEN - Uitnodiging voor Drentse Sportclubs, Trainers en Coaches: Drentse Week van de Veilige Sport Sportclub Drenthe nodigt alle Drentse sportclubs, trainers en coaches uit voor het bijwonen van een inspiratieavond tijdens de Drentse Week van de Veilige Sport, van 18-21 maart 2024.


In samenwerking met NOC*NSF, provincie Drenthe, de twaalf Drentse gemeenten en STK Drenthe, organiseren we een reeks inspiratieavonden om een veilige en positieve sportomgeving te bevorderen. Deze avonden vinden plaats op verschillende locaties verspreid over Drenthe: Het Wolderhuus in Zuidwolde, MFA De Spil in Tynaarlo, EAC De Sperwers in Emmen, en Het Valkenhof in Beilen.

Tijdens de inspiratieavonden gaan we aan de slag met het belang van een welkom gevoel bij de club en de rol van clubcultuur voor sportplezier, sociale veiligheid en een veilige kleedkamer inclusief basisvereisten, ondersteuningsmogelijkheden en het bevorderen van veiligheid en inclusiviteit op en buiten het veld. Daarnaast richten we ons op het creëren van een positief sportklimaat, waarbij speciale aandacht wordt besteed aan de rol van trainers en coaches bij het vergroten van sportplezier.

Het doel? Onveilige situaties voorkomen en effectief handelen indien nodig, alsook het verbeteren van de pedagogische en didactische kwaliteit van trainer/coaches om zo het sportplezier te vergroten. We bieden praktische tips, voorbeelden, en mogelijkheden voor verdere begeleiding door onder andere NOC*NSF en SportDrenthe.

Wij roepen alle bestuursleden, jeugdcoördinatoren, trainers en coaches op om deel te nemen aan deze inspiratieavonden. Laten we samen werken aan een veilig, positief en inclusief sportklimaat voor iedereen in Drenthe. Meld je aan en maak van de sportclub een nog leukere plek voor alle sporters.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda