ONDERWIJS

Leerlingen Esdal College organiseren kerstmarkt voor medewerkers

EMMEN - Woensdagmiddag 13 december konden de medewerkers van alle locaties van het Esdal College hun eigen kerstpakket samenstellen tijdens een speciaal hiervoor georganiseerde kerstmarkt. Het evenement vond plaats op de locatie Oosterstraat en werd georganiseerd door leerlingen van de Vecon Business School van het Esdal College. Zij werden hierbij ondersteund door leerlingen van het Drenthe College.
Reageer!

Nijlland start opleiding voor vrachtwagen-/buschauffeur

NIEUW DORDRECHT - Vrijdag 24 november starten maar liefst 18 kandidaten met een opleidingstraject tot vrachtwagen-/buschauffeur. Vanuit de gemeente Emmen is er extra geld beschikbaar gesteld om mensen vanuit de bijstand de kans te bieden zich om te scholen tot vrachtwagenschauffeur.
Reageer!

Esdal College verzorgt techniek-driedaagse voor leerlingen obs de Vlonder en obs de Lisdodde

EMMEN- Van 15 t/m 17 november vindt op obs de Vlonder in Emmen een techniek-driedaagse plaats. Dit evenement voor leerlingen van groep 7 en 8 van obs de Vlonder en obs de Lisdodde wordt georganiseerd in samenwerking met het Esdal College en OTIB. De leerlingen maken kennis met techniek door middel van workshops, technische proefjes en experimenten. In een tijd waarin steeds minder leerlingen kiezen voor de techniek, is het erg belangrijk om hen enthousiast te maken voor deze branche.
Reageer!

Naamloos bericht

EMMEN - Zaterdag vond in het Atlas Theater in Emmen de tweede Drentse Jeugdorkestendag Symfonica in D. plaats. Kinderen en jongeren uit heel Drenthe die normaal individueel les krijgen konden ervaren hoe het is om in een groot orkest te spelen. Na een dag met repetities speelden de jongeren stukken eind Carnaval der dieren en de Lion King.
Reageer!

Stenden opleiding International Business is klaar voor de toekomst

15 jaar IBMS, An adventure of a Lifetime EMMEN - De opleiding International Business & Management Studies (IBMS) wordt aangeboden door de drie noordelijke hogescholen Van Hall Larenstein, NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool. De opleiding startte in september 2002, en nu 15 jaar later wordt er een jubileum gevierd.
Reageer!

Lisdodde en Kwebbel bestendigen samenwerking met bord

EMMEN - Obs de Lisdodde heeft al jaren een fijne samenwerking met kinderopvang en buitenschoolse opvang Kwebbel. Voorgaande jaren zat de buitenschoolse opvang in de schoollocatie aan het Zwanenveld. Peuterwerk was te vinden op de locatie Ganzenveld. Sinds afgelopen zomer hebben zowel peuterwerk als de buitenschoolse opvang een plek gekregen op de locatie Ganzenveld. Kwebbel heeft nu twee moderne lokalen ter beschikking en daar zijn ze erg blij mee. De Lisdodde kan op deze manier voorschool, basisschool, buitenschool en kinderopvang bieden.
Reageer!

16e editie Oktobermaand Kindermaand

EMMEN - De burgemeesters in Drenthe bezochten woensdagmorgen basisscholen in de provincie om het startsein te geven voor Oktobermaand Kindermaand; een maand vol kunst en cultuur voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zij doen dit door het “ik hou van cultuur”-verjaardagsspel te spelen. In de ochtend werden de burgemeesters feestelijk ontvangen door leerlingen van de scholen.
Reageer!

16e editie Oktobermaand Kindermaand

EMMEN - De burgemeesters in Drenthe bezochten woensdagmorgen basisscholen in de provincie om het startsein te geven voor Oktobermaand Kindermaand; een maand vol kunst en cultuur voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Zij deden dit door het ,,ik hou van cultuur-verjaardagsspel,, te spelen. In de ochtend werden de burgemeesters feestelijk ontvangen door leerlingen van de scholen.
Reageer!

E(sdal)-UP! Milieubewust voorbereiden op je toekomst

EMMEN- Het Esdal College is sinds kort de trotse eigenaar van de E(sdal)-UP. Een flitsend bestickerde elektrische Volkswagen die in samenwerking met Century Autogroep en Pon, onderdeel is geworden van het lesprogramma van de door het Esdal College aangeboden vmbo-opleiding Mobiliteit en Transport.
Reageer!

Erica Schaper voorzitter College van Bestuur NHL Stenden Hogeschool

LEEUWARDEN - Erica Schaper is door de raden van toezicht van NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van de nieuwe fusiehogeschool NHL Stenden Hogeschool. Erica Schaper begint op 1 oktober 2017 en leidt vanaf deze datum het transitieproces naar de nieuwe hogeschool.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda