Nieuwe talentencentra Carmelcollege

EMMEN - Het Carmelcollege Emmen is een school voor het voortgezet onderwijs met verschillende opleidingen, zoals vmbo, mavo, havo en atheneum. Maar de school is ook een Topsport Talentschool en heeft in samenwerking met sportbonden en –verenigingen diverse talentencentra opgericht.Nieuw dit schooljaar is het Tennistalentencentrum en het Regionaal Trainingscentrum BMX.


Jongens en meiden die nu nog op amateurniveau spelen, maar een carrière in de topsport ambiëren, kunnen terecht in de diverse talentencentra van het Carmelcollege. Zo zijn er talentencentra op het gebied van voetbal, handbal, hockey en waterpolo en sinds kort dus ook tennis en BMX. Leerlingen krijgen extra begeleiding om beter te worden in hun sport. En natuurlijk wordt dit zo goed mogelijk afgestemd met de studie.

Extra training
Het tennistalentencentrum is een clubonafhankelijk initiatief en staat onder leiding van Ruud Koning en Ton Sie. De jonge tennistalenten krijgen een keer per week een fysieke training en eenmaal een baantraining. Het regionaal trainingscentrum (RTC) BMX is de eerste in Nederland en is een bond gedragen programma. Dat houdt in dat er talenten vanuit de bond worden geselecteerd.

Nieuwe ontwikkelingen
Er wordt gewerkt met een talentvolgsysteem waar de sportieve ontwikkelingen van de leerlingen worden bijgehouden. Sinds kort is er bij alle talentencentra ook medische begeleiding aanwezig. Dit is in samenwerking met BAG Emmen/Fysiotherapie Scheperpark. Onder leiding van Frank Heijne krijgen alle talenten (m.u.v. het voetbal talentencentrum) ook een keer per week een fysieke training. Dit alles om de kwaliteit van de topsport in de regio te verbeteren.

Topsport Talentdag
Woensdag 26 november aanstaande is er een landelijke open dag voor Topsport Talentscholen. Ook op het Carmelcollege Emmen is er ’s avonds een bijeenkomst voor leerlingen met topsportambities en hun ouders. Zij worden uitgebreid geïnformeerd over de mogelijkheden van topsportbegeleiding op school. Aanmelden voor deze avond kan via www.carmelemmen.nl/topsportdag.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda