Chromebooks op het Esdal College

EMMEN - Op het Esdal College wordt dit schooljaar voor het eerst met Chromebooks gewerkt. Een Chromebook is een lichtgewicht laptop die volledig in de cloud draait en waarmee je snel en gemakkelijk kunt werken.

Voorlopig zijn er vier klassen gekozen op de locaties Klazienaveen, Oosterhesselen, Oosterstraat en het EsdalVakcollege Emmen. De leerlingen uit deze klassen en bijna al hun docenten hebben een Chromebook in bruikleen gekregen en zullen deze dit schooljaar gaan testen, zowel tijdens de lessen als thuis.

Zo’n 120 leerlingen krijgen hun lesstof grotendeels via het Chromebook aangereikt. Nu de uitgevers van lesmateriaal hun methodes stap voor stap laten aansluiten op online werken, vindt het Esdal College de tijd rijp om deze manier van lesgeven te introduceren. De docent blijft uiteraard de spil en de motivator in het geheel. De keus is op een Chromebook gevallen vanwege de voordelen boven een laptop, iPad of andere tablet. Een Chromebook heeft een kleine harde schijf en een eenvoudige browser. Hierdoor start deze razendsnel op en heeft weinig stroom nodig. Bovendien wordt alles online gemaakt en opgeslagen, waardoor het op elke andere computer weer op te vragen is.

De eerste weken zitten er inmiddels op en de reacties zijn positief. Een aantal docenten heeft de papieren boeken al in de ban gedaan, dus de boekentas is al een stuk lichter.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda