Wederom winst voor Bedrocks heren.

LEEK - Het wisselvallige weer in Leek deed zondag niets af aan consequent werken door de Bedrocks mannen aan een overwinning op The Knights. Wegens afwezigheid van een aantal vaste bemanningsleden kwam er hulp van junior Robin Brandjes die het 2e honk uitstekend verdedigde en aan slag ook nog eens 2 honkslagen produceerde.


Junior Robin Brandjes deed van zich spreken op het honk, maar ook als slagman


Met Bedrocks voorzitter Erik Eilering op het 1e honk kwam Bedrocks in de 1e inning op een 0-1 voorsprong te wijten aan een vangfout van de Leekster linksvelder en het sterke optreden van Bedrocks pitcher Kevin Vording (onder) die de volgende inning 2 strike-outs gooide.

De Bedrocks knuppels kwamen tot leven en scoorden 3 punten, 0-4. In de 5e en 6e inning zetten de Groningers nog een tandje bij, maar Bedrocks kwam met 6 punten in het voordeel niet in gevaar.

Verre slagen werden uitstekend verwerkt met mooie vangballen van midvelder Arjan Koreman(foto) en rechtsvelder Harry van Vondel. Linksvelder Bart-Jan van der Toom wist zich op miraculeuze wijze te redden uit insluitingsactie waardoor hij een run kon maken. In de 9e en laatste inning namen de Drenten nog een eindsprint `met 5 punten en zo werd afgesloten met een comfortabele 5-18 winst.

Derde honkman Marijn Mast wist met een slaggemiddelde van 571 nog net voorzitter Erik Eilering af te troeven, die een uitstekende 500 liet aantekenen in de wedstrijd die onder uitstekende leiding stond van scheidsrechter Wouter Cruiming.

Aspiranten

Zaterdag waren de Emmer aspiranten reeds op bezoek bij titelkandidaat Knights uit Leek


Hoewel de werpers van Emmen, Hugo Hoezen Links)en Remco van Oenen (rechts), de eerste 3 inningen goed onder controle hadden, kwamen er toch wel wat runs van Knights over de plaat.

Remco (foto) gooide zelfs 3 man op rij uit met 3-slag. Aan slag was Emmen in het begin van de wedstrijd nog wat afwachtend, maar kregen in de 2e en 3e inning toch door goed slagwerk mensen op de honken. Uiteindelijke was het krachtsverschil toch in het voordeel voor Knights met 8 runs.

Stein Rietema zorgde met zijn run dat de eer voor Emmen gered was. De afsluitende werper Jeroen Koopman zorgde ervoor dat de uitslag op 8-1 bleef staan. Coach Erik Eilering is blij met de progressie van het team, en vooral met de uitstekende teamspirit.

Zaterdag op de Meerdijk; 11:00 Aspiranten Pioneers – Bedrocks. (foto’s Jeugd: Wim Koopman, Heren: Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda