Winst voor heren Bedrocks

EMMEN - De Bedrocks mannen ontvingen zondag op de Meerdijk de Blue Devils 2 uit Meppel. In mei werd in Meppel verloren met 22-16, dus weer een zware opgave voor de Emmenaren, geplaagd door blessures en een gebrek aan pitchers. Bedrocks ging van start met Kevin Vording op de heuvel en Simon Welter achter de thuisplaat. Na een honkslag van de eerste Devils slagman gooide Vording 2 stike-outs, vervolgd door een actie 6-3.

Bedrocks wist te scoren door o.a. 2-honkslagen van Arjan Koreman en Kevin Vording, 1-0. In de 2e inning hielp Vording de Meppelers een beetje door 3 keer een Devils slagman te raken waardoor men ook kon scoren. Bedrocks kwam echter door een mooie 2-Honkslag van Bart-Jan van der Toom weer langs zij. 2-1

Bedrocks kam in de 4e inning goed op gang en wist door honkslagen van Harrie van Vondel, Arjan Koreman, Kevin Vording en Simon Welter 5 punten binnen te brengen, 7-2. Begin 7e inning bij de stand 8-2 werd werper Vording vervangen door junior Scott Schulting. Schulting kwam wat moeilijk op gang waardoor de Devils 4 man over de thuisplaat brachten, maar hij sloot de inning sterk af met 2 strike-outs. Bedrocks brachten nog 2 punten binnen en mede door het sterke optreden van Schulting kamen de Blue Devils niet meer tot scoren.


De goed leidende scheidsrechter Robin Vording die de wedstrijd 2 keer moest onderbreken wegens onweer, beëindigde de wedstrijd na 8 en een halve inning en zo was de eerste winst (10-6) voor de Emmer mannen een feit. Het zou zowel voor het eerste team als ook voor de juniorenspelers goed zijn als coach Marco Mast ook na de zomerstop vaker een beroep zou kunnen doen op de junioren. Na de wedstrijd reikte aanvoerder Bart-Jan v/d Toom getekende wedstijdballen uit aan nieuwkomer Erik Többen, die zijn eerste honkslag sloeg en aan Scott Schulting voor zijn eerste optreden in het herenteam.

Alle overige wedstrijden werden op advies van de honkbalbond wegens de hitte afgelast. De zomerstop duurt tot 15 augustus.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda