Winst Bedrocks teams

HARDENBERG - De Emmer heren speelden zondag in Hardenberg op het prachtige aan de Vecht gelegen Riversidepark tegen de plaatselijk Cubs. Onder de uitstekende leiding van scheidsrechter Bas Winters ontspon zich met broeierig weer een wedstrijd in uitstekende sfeer.


Bas Winters


Met de 1-5 stand na de 1e inning leek het een complete walkover voor Bedrocks te worden, maar Cubs pitcher Martijn Hartgerink(foto) die Marc van Dijken vanaf de 2e inning moest vervangen wist Bedrocks te pareren. Hoewel hij maar 1 strike-out wist te gooien, was hij toch betroken bij negen outs bij de Emmenaren. Daarbij was hij met 2 honkslagen ook nog de beste slagman bij de Cubs en zeker ook man off the match. Na ruim 2 uur stond de 1-12 winst voor Bedrocks op het scoreblok.

Emmer pitcher Kevin Vording vormde met Catcher Simon Welter de as van de Emmer verdediging en stuurde maar liefst zeven tegenstanders met een strike-out naar de dug-out...........

en maakte net als Harrie van Vondel en.............................

Erik Tobben ook een honkslag.

Midvelder Arjan Korenman die een prachtige “diving catch” maakte perste er ook een prachtige 2-honkslag uit. Beste slagman aan Bedrocks kant was echter de figuurlijke Benjamin van het team; Stefan Mol met 2 honkslagen.

Junioren 1
Zaterdag speelde het junioren 1 team van Bedrocks hun tweede achtereenvolgend weekend in Utrecht, dit keer tegen Domstad Dodgers. De wedstrijd ging in de eerste 3 inningen gelijk op. Als slagploeg hadden de jongens uit Emmen moeite met de startende werper uit Utrecht die echter in de 3e inning al vervangen werd wegens armklachten. Op dat moment was de stand 4-3 voor de Dodgers. Deze wissel voorspelde voor de 4e inning wel een kentering in de wedstrijd. In de top van de vierde inning scoorde de ploeg uit Emmen maar liefst 7 punten. Dit was o.a. door honkslagen van Killian Alderlieste, Savan Boer en Robin Brandjes. Emmer werper Ruben van Wieren kreeg meer grip op de ploeg uit Utrecht. In de daarop volgend inningen liepen de Bedrocks verder uit terwijl de ploeg uit de Domstad beperkt wist te scoren. Sluitende werper Max Kamp leverde met deze voorsprong goed werk. Met de eindstand van 7-16 voor Bedrocks wisten de Emmenaren de punten mee naar huis te nemen. Coach Ralph Seijkens is erg tevreden over de aanvallende kracht van zijn ploeg met een totaal slaggemiddelde van boven de .400 (voor elke 5 slagbeurten 2 honkslagen) in de competitie tot nog toe.

Aspiranten
De aspiranten speelden in Groningen een goede wedstrijd tegen Caribe. Pupil Lisanne Mol en junior Stein Rietema vulden het tekort aan spelers aan en deden dat uitstekend. Werper Alex Uiterwijk Winkel deed in de 1e inning goede zaken door maar 1 punt tegen te krijgen. Aan slag was Bedrocks goed voor 3 honkslagen en stond na de eerste inning meteen al voor. In de 2e en 3e inning stond Thimo Czudar op de heuvel en kreeg ook maar 3 punten tegen. Opvallend was het spel van eerste honkman Stein van der Knaap die een hoog geslagen bal bij de dug-out van de thuisclub tot verbazing van het meegereisde publiek met een uiterste inspanning wist te vangen. Aan slag waren het Colin Ramakers en Alex Uiterwijk Winkel die met een driehonkslag, en Stein Rietema met een inside the park homerun de druk op Caribe goed opvoerden. Stein Rietema sloot als afsluitende werper met een goed catchende Dariën Vinke de laatste inning af en hield de stand op 6-7 in het voordeel van de Emmenaren. Programma Meerdijk; Donderdag 19.30 Recreanten – Caribe. Zondag 14:00 Heren – Northern Stars. (Foto’s Bert Springer)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda