Winst heren Bedrocks

EMMEN - De Emmer heren honkballers ontvingen zondag het 2e team van Caps uit Hoogeveen. De Bedrocks mannen hadden weinig moeite met de in de kelder van de 4e klasse A verkerende Caps. Emmer werper Kevin Vording stond de gehele wedstrijd slechts 4 honkslagen toe en de Bedrocks sloegen er met 19 honkslagen lustig op los.


Onder toezien oog van de goed leidende scheidsrechters Devi Seijkens en Max Kamp, namen de Emmer mannen in de 1e inning al een 5-0 voorsprong. In de 2e inning sloeg Junior Luc van Brero een ferme 3 honkslag, een kunstje dat niet iedereen hem na deed, maar Kevin Vording wel. Daarbij opgeteld de honkslagen van Marijn Mast, Erik Tobben, Simon Welter, Harrie van Vondel, Harry Boonstra en Michel Kraayeveld resulteerde in 6 runs waardoor het 11-0 werd. Met deze meer dan 10 punten verschil ontstond al vroeg in de wedstrijd de “mercy rule” situatie waarbij er geen honken meer “gestolen” worden en er voor het publiek toch iets minder te beleven valt. In de laatste 2 inningen maakten de Caps door wat slordigheden aan Bedrocks kant nog 2 runs. Onder meer door een fraaie 3-honkslag van catcher Simon Welter voegde Bedrocks nog vijf runs toe, eindstand 16-2. Beste slagman was Luc van Brero met een slaggemiddelde van 1000, gevolgd door Marijn Mast en Benjamin Houthuijzen met elk 750.

Junioren 1
Zaterdag speelde het 1e juniorenteam hun eerste wedstrijd in het 2e deel van de competitie in Utrecht tegen UVV junioren 2. Wegens afwezigheid van coach Ralph Seijkens nam speler Max Kamp deze taak succesvol waar. Al in de eerste inning namen de Bedrocks een 0-7 voorsprong. In de 2e inning werd de wedstrijd eigenlijk al beslist. Bedrocks domineerde aan slag, en startend pitcher Luc van Brero deed het uitstekend, 0-11. De wedstrijd die uiteindelijk 7 inning zou duren eindigde in een 2-14 overwinning voor de Bedrockers. Tristan Berns bleek de sterkste man aan slag (3) hits, gevolgd door Luc van Brero (2) en Max Kamp (2). Zaterdag aanstaande reizen de Emmenaren wederom naar Utrecht om tegen de Domstad Dodgers te spelen.

Pupillen.
Zaterdag speelde de pupillen in Leeuwarden tegen Nothern Stars/Drachten. De Bedrocks begonnen erg sterk aan slag waarbij er direct in de 1e inning 5 runs en NSD slechts 1 run. In de 2e en 3e inning kwam Bedrocks nog 3 keer tot scoren, 0-8. In de 4e en 5e inning kreeg de Friese combinatie meer grip op het goede pitchwerk van Bedrocks en maakten 6 run, eindstand 7-8. Het was een overwinning van het collectief en gedurende de wedstrijd bleef iedereen geconcentreerd tot het eind waardoor de winst zeker gesteld kon worden. Opmerkelijk aan Bedrocks kant waren aanvallend de homerun van Jeffrey Koster die met een goede klap en zeer snel honkenlopen wist te scoren. De nog maar net spelende Eva van der Wart die met een honkslag op het honk kwam en later scorend de thuisplaat passeerde. Verdedigend waren twee mooie fieldacties van tweede honkman Koen Bekkering te bewonderen die voorkwamen dat NSD verder kon uitlopen. Het goede pitchwerk van de startende werpers werd op koele wijze afgemaakt en met een strike-out afgerond door Paco van Dalen. Al met al een mooie sportieve wedstrijd van twee teams die mooi honkbal lieten zien.

Programma Meerdijk; Donderdag 19:30 Recreanten – The Knights Leek, Zaterdag `11:00 Junioren 2 – Cubs Hardenberg.

Foto’s Bert Springer


Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda