In deze categorie

Wielrennen

Winnende solo van Arianna Pruisscher

KLOOSTERBUREN – Arianna Pruisscher heeft in Kloosterburen een wielercriterium over een afstand van 40 km gewonnen. Na zo’n 30 km plaatste zij met succes een demarrage, waarmee zij de rest van het deelnemersveld het nakijken gaf. Ronde na ronde liep ze verder uit en in de slotfase leek het er zelfs even op, dat zij iedereen zou ‘dubbelen’, maar zover kwam het net niet.
Reageer!

Reinders wint weer eens

KOMPENIJE – Emmenaar Elmar Reinders heeft zaterdagavond in Friesland de Omloop van de Kompenije op zijn naam geschreven.
Reageer!

Brons voor Arianna Pruisscher

OUDE TONGE - Zaterdag hebben op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee zowel de junioren als de nieuwelingen gestreden om het Nederlands kampioenschap wielrennen op de weg. Via een selectie-procedure hadden 14 leden van WSV Emmen zich weten te plaatsen voor dit belangrijke evenement, dat vorig jaar in Emmen werd georganiseerd.
Reageer!

Meiden WSV Emmen in de medailles

NIEUWEHORNE – In Friesland (Nieuwehorne) hebben de Noordelijke wielrenners gestreden om het districts kampioenschap tijdrijden. De opkomst van de renners was tegenvallend, maar dat neemt niet weg, dat er in de diverse categorieën waardige kampioenen konden worden gehuldigd. De snelste tijd van de dag kwam op naam van Hartthijs de Vries uit Kollum, die uitkomt voor de opleidingsploeg van Rabobank. Hij klokte een tijd van 23 minuten en 10 seconden. Op een parcours van 18,4 km betekende dit een gemiddelde snelheid van maar liefst 47,652 km per uur. Ook twee deelneemsters van WSV Emmen reden zich in de medailles. Arianna Pruisscher (Nieuw-Dordrecht) werd 3e bij de junior-vrouwen met Sterre Jonkers (Emmen) als 5e en Floor Weerink (Exloo) als 6e. Bij de nieuwelingen-meisjesbekroondeLiekeNooijen (Coevorden) eensterkgeredentijdrit met het zilver. In die categoriefinishte Yvet Schoonewille (Klazienaveen) als 5e, Sanne de Jonge (2e Exloërmond) als 8e en Luna Jonkers (Emmen) als 9e. Martijn van Deest (Emmen) werd 4e bij de junioren en Justin Kloese (Emmen) 8e.
Reageer!

Gert Jan Bosman succesvol

STEIN – Gert Jan Bosman heeft een succesvol wielerweekend achter de rug. Tweemaal mocht de ex-Emmenaar, die tegenwoordig in Nijverdal woont, plaats nemen op het podium. Eerst in Hengelo, waar hij 3e werd in de “Nacht van Hengelo”, een profwedstrijd, waar de echte profs overigens ontbraken.
Reageer!

Rick Koekoek tweede bij wereldbeker Biketrial

POLEN – De Nederlands kampioen Biketrial Rick Koekoek uit Erica heeft zilver gewonnen bij de eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen in Polen. Biketrial is een behendigheidssport waarbij op een fiets een parcours met hindernissen wordt afgelegd.
Reageer!

Zes medailles voor renners WSV Emmen

ANNEN – Op Pinkstermaandag is in de directe omgeving van Annen gestreden om de districtstitels wielrennen. Alleen renners, die lid zijn van een Noordelijke wielervereniging, komen daarvoor in aanmerking. Danilo Wattez, die lid is van WSV Emmen, greep de titel bij de junioren. Zijn ploegmaat Justin Kloese uit Emmen sleepte de zilveren medaille in de wacht. Dat deed ook Tim Koote, die het wielrennen weer heeft ‘opgepakt’ na een aantal jaren onderbreking. De oorspronkelijk uit Nieuw-Weerdinge afkomstige renner kwam in de Sportklasse als 2e over de streep. Good-old Coen Holzhauer uit Emmen behaalde het brons bij de Masters, de vroegere veteranen. Brons was eveneens weggelegd voor schaatsster Sterre Jonkers en Lieke Nooijen uit Coevorden. Jeff Vermeulen uit Exloo, die lid is van NWV Groningen, werd districtskampioen bij de elite-renners. Hij klopte zijn ploegmaat Elmar Reinders in een lange sprint.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda