Poppentheater Jinky's Mikmak

KLAZIENAVEEN - Lief klein prachtig meisje uit Oekraine, nog maar een paar dagen in Nederland. Je zat in het publiek. Je lachtte en straalde. Je was na afloop niet bij me weg te slaan. Je vertelde me je verhaal zonder dat ik je woorden begreep, alleen het woord Oekraine verstond ik.


Je knuffelde de poppen, je zong het liedje mee. Ik was ontroerd. De tweede voorstelling was voor een andere groep, jouw groep speelde buiten. Jij stond buiten met je neus tegen het raam van het speellokaal gedrukt en keek de voorstelling nog een keer, ik zag je lachen en stralen. Waarschijnlijk was de voorstelling "We hebben er een geitje bij" , herkenbaar voor jou.. Ik hoorde dat je van een boerderij komt.

Voor de juffen en mij was dit een bijzondere ervaring. De juf zei, wat heb jij via de poppen snel contact met haar gekregen, ze bleef maar lachen en reageren, heel bijzonder.

Dit alles bracht me op een idee. Ik wil heel graag een voorstelling geven voor gevluchte kinderen uit Oekraïne, gewoon even een lach brengen. In Emmen zit/komt een groep van 300 vluchtelingen in het voormalig Hampshire hotel. Weet iemand van jullie misschien wie ik hiervoor kan benaderen? Of weet iemand van jullie nog een andere locatie? Mag ook via een pb hoor. Alvast bedankt. ?

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda