Energieke aftrap jongerenpanel Drentse theaters

EMMEN - Maandagavond 7 februari vond in Theater DNK de aftrap plaats van de eerste bijeenkomst van de werkgroepen jongerenpanels, een initiatief van Schouwburg Ogterop in Meppel, ATLAS Theater in Emmen, Theater De Tamboer in Hoogeveen en DNK Theater in Assen. De vier Drentse theaters willen graag meer jongeren in de leeftijdscategorie 12 t/m 16 jaar aan zich binden. Ieder theater voor zich heeft de afgelopen maanden via een wervingscampagne deelnemers voor een jongerenpanel gezocht.


Via interactieve live bijeenkomsten willen de theaters graag in gesprek met jongeren om zo gezamenlijk te bespreken en te onderzoeken wat er leeft en waar hun behoeftes liggen. In de maand februari zullen nog drie bijeenkomsten volgen met jongerenpanels van de theaters in Emmen, Meppel en Hoogeveen.

De aftrap
“Lasergamen door het hele theater, ja dat lijkt ons geweldig! En een jamsessie samen met leeftijdsgenoten op de zondag zou wel tof zijn.” Dit waren twee van de ideeën die maandag werden geroepen tijdens de kick-off van het jongerenpanel in Assen. Tijdens de bijeenkomst hebben de jongeren onder leiding van een deskundige gebrainstormd over hun wensen, ideeën en mogelijkheden in het theater. Denk ook vooral ‘out of the box’ werd de panelleden meegegeven. De brainstormsessie, waarin veel vrijheid en weinig kaders waren, resulteerde in een zeer geslaagde avond vol bruisende ideeën.

De vier Drentse theaters hopen met de input van de jongeren een brug te slaan tussen het aanbod van de theaters en de specifieke behoeften en de vraag van jongeren. De uitkomsten van de vier bijeenkomsten worden verzameld, hieruit wordt een plan geschreven, dat vervolgens samen met het jongerenpanel tot uitvoering gebracht zal worden.

Achtergrond & gezamenlijk doel
Na de toekenning van de subsidieverlening van het college van Gedeputeerde Staten, hebben de vier theaters via een wervingscampagne de afgelopen maanden jongeren uit de steden maar ook uit het ommeland benaderd om deel te nemen aan de verschillende werkgroepen. De vier Drentse theaters hebben de jongeren veel te bieden. Een jongerenpanel helpt om gezamenlijk het theater beter onder de aandacht te brengen bij deze doelgroep. Voor de lancering van dit platform werken de vier theaters ook samen met de Proeftuin van ‘We the North’. Hierin wordt breed onderzoek gedaan naar het interesseren van nieuwe doelgroepen (niet-bezoekers) voor theaterbezoek. De Provincie Drenthe ondersteunt de ontwikkeling van de jongerenpanels.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda