Acht Jeugdlintjes uitgereikt in Gemeente Emmen

EMMEN - Dinsdag 20 november, tijdens de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, reikte wethouder Robert Kleine voor de achtste keer de Emmense Jeugdlintjes uit. Dit is een jaarlijkse waardering voor kinderen en jongeren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen en zo een positieve bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij.

Acht jonge helden ontvingen de onderscheiding:

Jolina Peters (14 jaar) uit Zwartemeer

Jolina maakt altijd tijd voor haar nicht Barbara die doof is en een zeldzame stofwisselingsziekte heeft. Tijdens de maandenlange ziekenhuisopname in 2017 heeft Jolina bijna dagelijks naar Groningen heen en weer gereden om Barbara te kunnen bezoeken. Hoewel Barbara steeds meer wordt beperkt door haar ziekte, plukken ze samen de dag en maken samen zoveel mogelijk plezier. Hoewel vaak wordt gezegd dat de jeugd het te druk heeft met zichzelf en social media, bewijst Jolina dat dit niet zo is.

Chiara Heijnen (14 jaar), Lorenzo Schonewille (14 jaar) en Sendi Wessel (14 jaar) uit Klazienaveen

Chiara, Lorenzo en Sendi helpen al twee schooljaren lang een medeleerling: Robin. Zij helpen Robin met het in- en uitpakken van haar schooltas, duwen haar door de school en helpen haar naar het toilet. Robin zit in een rolstoel en kan sommige dingen wat lastiger zelf. De jury vindt het lovenswaardig dat, in een tijd waarin we veel verhalen over pesten horen, deze jongeren elkaar helpen.

Kimberly Scheper (11 jaar) uit Klazienaveen

Toen de vriendin van Kimberly op weg naar school werd aangereden door een auto, kwam de held in Kimberly boven. Ze heeft er voor gezorgd dat haar vriendin rustig bleef, haar ouders opgehaald en bij haar vriendin gebleven tot er hulp kwam. Ze is zelfs naar de school van haar vriendin gereden om te vertellen dat ze niet kwam vanwege het ongeluk. Hierdoor kwam Kimberly zelf te laat op school, maar heeft ze niets gezegd over de reden. Een bescheiden held!

Wouter Schut (17 jaar) uit Emmen

Wouter zette zich de afgelopen vier jaar belangeloos in voor zijn gemeente en leeftijdgenoten. Hij was actief bij de JARMM (JongerenAdviesraad Emmen) en Jimmy’s. Het vizier ligt bij hem eigenlijk altijd op zijn naasten, en het verbeteren van de situatie van anderen. Met zijn onbaatzuchtige en oprechte houding en eindeloze energie, motiveert en inspireert hij anderen in zijn omgeving.

Marieke en Nick Jansen uit Schoonebeek

Marieke en Nick alarmeerden 112 toen ze zagen dat iemand in elkaar werd geslagen op straat. Ze ontfermden zich over het slachtoffer door haar toe te dekken tegen de kou en bleven bij haar tot de hulpdiensten het over namen. De jury vindt dat Marieke en Nick hun hoofd koel hebben gehouden, voorbij gingen aan eigen ongemak en gevaar door eerste hulp te verlenen. Ze hebben de situatie goed in zich opgenomen en naar eer en geweten gehandeld. Dat is absoluut een Jeugdlintje waard! (foto Heintje Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda