Annie Jansen en Bertus Gepken al samen op de lagere school

EMMEN – Afgelopen donderdag 30 juni was het precies 60 jaar geleden dat Annie Jansen en Bertus Gepken elkaar het ja-woord hebben gegeven. Dit heuglijke moment is door Annie en Bertus in de afgelopen dagen uitvoerig gevierd met meerdaags feest met de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen en vrienden. Thuis, maar ook met een heerlijke brunch op de zondag in Hotel Emmen.Maandagmiddag werd het feestelijk programma een beetje afgesloten met het bezoek van burgemeester Eric van Oosterhout. Onder het genot van een kop koffie en gebak werd even terug gegaan in de tijd dat het allemaal is begonnen.
Zowel Annie als Bertus kijken met een tevreden gevoel terug op de periode toen de twee 12, 13 jaar waren. Het begon al op de lagere school als Bertus elke morgen op de hoek Fransiscusstraat/St. Gerardusstraat op Annie die vanaf de Angelsloërweg kwam, stond op te wachten om het laatste stukje school naar school samen te maken. Dat waren al voortekens dat zij voor elkaar bestemd waren ook al werd dit na de lagere school even onderbroken door werk van Annie en dienstplicht van Bertus. Nadat Annie haar avontuur in Leeuwarden beëindigde en Bertus zijn diensttijd er op zat, bleek de jeugdliefde sterker dan gedacht en werd de verkering weer serieus en duurde 5 jaar en afgesloten met een huwelijk in het gemeentehuis van Emmen. Het paar kreeg twee zonen en hebben inmiddels vijf kleindochters en twee achterkleindochters en één achterkleinzoon

Annie Jansen werd geboren aan de Angelsloerweg in Barger Oosterveld, ongeveer op de plek van Sc Angelslo als zesde in een rijtje met nog 4 zussen en 2 broers. Na de lagere school ging ze werken in Groningen als interieurverzorgster en was daarna een paar jaar werkzaam in de verpleging in het ziekenhuis in Leeuwarden. Uiteindelijk kwam zij weer thuis in de huishouding en bleef dat doen tot haar trouwen. Tijdens haar jeugdjaren zat Annie op gymnastiek, want zij mocht als vrouw van haar ouders niet sporten en gym was volgens de vader geen sport.


Bertus Gepken was de oudste in een gezin aan de St Fransciscusstraat in Barger Oosterveld met 3 zussen en 4 broers. Bertus bleek net twee maanden te jong voor de ambachtsschool en moet daarom na de lagere school direct aan het werk op de dorsmachine. Op 14-jarige leeftijd kwam Bertus als hulpje bij melkboer Menzen terecht en ging in Emmermeer venten op de bakfiets. Hij kwam daarna nog weer op de persmachine terecht, maar motoren was toch wel een hobby van hem.

Hij voelde zich dan ook thuis als bromfietsmonteur bij Arnold Lubbers en volgde tussendoor nog een cursus bankwerken. Toen de animo voor bromfietsen minder werd door de komst van de auto is hij zelf een melkzaak begonnen en bleef dat doen tot zijn pensioen. Doordat knutselen en figuurzagen wel een passie van was kwam er ook tijd voor nog een hobby en dat was draaiorgels bouwen. Inmiddels staan er al een paar kleine maar ook al een grote in de schuur en is er weer een kleine in de maak.


Burgemeester Eric van Oosterhout mocht ook nog aan het grote wiel draaien en het FC Emmen clublied laten horen om daarna met Annie en Bertus op de foto te gaan met deze prachtige zelfgebouwde orgels.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda