Grietje Dijkstra(81) en Fokke Bosman(86) al 60 jaar een paar

EMMEN – Afgelopen dinsdag was het precies 60 jaar geleden dat Grietje Dijkstra en Fokke Bosman elkaar in het gemeentehuis van Kollum het ja-woord. Tijdens een dansavond in Leens werd Fokke gekoppeld aan Grietje en dat klikte direct zo goed dat de eerste afspraken werden gemaakt en de twee verkering kregen. Na ongeveer anderhalf jaar werd besloten om elkaar niet meer los te laten. Het paar kreeg 1 zoon, 2 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Het feest werd in familiekring gewoon thuis gevierd. Grietje werd geboren op een boerenbedrijf in het Friesche Oudwoude als vierde in de rij met nog 3 broers en 2 zussen. Na de lagere school en huishoudschool bleef Grietje tot haar huwelijk werken op de boerderij van haar ouders. In de huishouding, maar was ook vaak op het land te vinden.

Fokke was de oudste in een gezin in Kollum en kreeg later gezelschap van nog twee zussen. Na de lagere school ging hij naar de ULO en daarna naar de LTS in Leeuwarden. Daarnaast volgde hij ook nog een avondcursus electriën en installateur. Met de benodigde papieren op zak begon hij in toen een eigen bedrijf in Ee, maar koos er in 1969 voor om naar de Laan van de Marel in Emmen te verhuizen, waar hij een baan kreeg aangeboden bij Brust aan de Weerdingerstraat en bleef daar werken tot aan zijn pensioen.

Grietje werkte daarna ruim 26 jaar als interieurverzorgster in het Scheper Ziekenhuis. Hobby’s had het jubilerende paar genoeg. Fokke vooral als wijnmaker met een eigen wijnmerk en fotograferen en Filmen en Grietje deed goed haar best op de gymnastiek en bij de korfbalvereniging.


Burgemeester Eric van Oosterhout liet zich natuurlijk uitvoerig inlichten over de levensloop van dit jubilerende echtpaar.
(foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda