Henny Streur en Jan Mulder vonden elkaar tijdens toneelvoorstelling

KLAZIENAVEEN - Vandaag, woensdag 29 juni is het precies 65 jaar geleden dat Henny Streur uit Weiteveen en Jan Mulder uit Klazienaveen elkaar ten overstaan van de families en de burgerlijke stand in Emmen, het ja-woord hebben gegeven. Het paar ging wonen aan de Klazienaveensestraat in Nieuw Dordrecht en verhuisden 14 jaar later naar Klazienaveen.


Het echtpaar kreeg twee dochters. Alice zorgde voor 4 kleinkinderen. 2 dochters van 21 en 12 jaar, met daartussen twee zonen (een tweeling van 16) en is samen met haar vriend Auke. Woensdag werd deze heuglijke dag in het bijzijn van de kinderen, kleinkinderen en vrienden gevierd in Café De Huyskamer. In de loop van de middag kwam burgemeester Eric van Oosterhout ook even op de koffie om het paar met deze bijzondere mijlpaal te feliciteren.

Henny Streur werd 88 jaar geleden in Weiteveen geboren als 4e in een veenarbeidersgezin met nog 2 zussen en 6 broers. Na de lagere school moest Henny ook eerst in het veen aan het werk, maar vond daarna werk in de huishouding van Bakkerij Ten Napel in Klazienaveen en bleef daar tot haar pensioen actief. Tijd voor sport was er in die jaren ook wel maar dat beperkte zich vooral tot een trimclubje en volleybal.

Voor Jan Mulders begon de levensklokje te tikken op 14 mei 1933 in Klazienaveen. Ook Jan groeide op in een veenarbeiders gezin en kam na de lagere school ook in het veen terecht. Uiteindelijk kreeg hij werk bij de ENKA in Emmen waar hij na 40 jaar dienstverband gebruik ging maken van de VUT-regeling. Sporten betekende voor Jan elke morgen een aantal baantjes zwemmen in het Zwembad in Klazienaveen en tegenwoordig is het vooral lopen en fietsen. Daarnaast is Jan ook nog op meerdere fronten actief als vrijwilliger, waaronder bij de Hervormde Kerk in Klazienaveen. Jan was ook een gewaardeerd lid van De Eemslander Shanty’s in zijn woonplaats.

Juist de Hervormde Kerk bracht Jan en Henny samen toen zij in het jeugdgebouw van de kerk in het publiek zaten tijdens een toneelvoorstelling en kregen op een bepaald moment oogcontact en toen was het eigenlijk al snel klaar. De twee kregen verkering en besloten om na twee jaar elkaar op 29 juni 1957 voor eeuwig trouw te beloven. Nu 65 jaar later is die belofte nog steeds veel waard en wonen de twee inmiddels al sinds en jaar in de Melde waar het prima vertoeven is. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda