Dini Heida en Frits Tijhof treffen elkaar bij de jeugdvereniging

EMMEN – Wij troffen elkaar regelmatig bij de jeugdvereniging in Enschede, zegt Frits Tijhof en daaruit kun je afleiden dat de twee elkaar al op jeugdige leeftijd hebben ontmoet. Dat resulteerde uiteindelijk dat zij rond hun twintigste levensjaren echt verkering kregen en ruim vijf jaar duurde, waarna de twee elkaar in het gemeentehuis van Enschede, het ja-woord hebben gegeven. Vandaag, donderdag 5 juli wordt deze bijzondere dag nog even weer teruggehaald.Burgemeester Eric van Oosterhout kwam even op bezoek en had voor de jubilarissen een fotoboek en een kopie van hun trouwakte meegenomen. Frits: ,,Toch wel bijzonder dat wij deze kopie uit Enschede nu 60 jaar later in Emmen terugzien, waar wij nu inmiddels ook 60 jaar wonen. Wij konden toen een woning krijgen van de ENKA als ik daar kwam werken en ik heb dat ook tot mijn pensioen volgehouden”.

Dini Heida (85) werd zoals gezegd in Enschede geboren in een gezin met nog een zus. Na de lagere school volgde Dini een opleiding op de MAVO en was daarna tot haar trouwen werkzaam op een textiel laboratorium in Enschede. Nadat Dini met Frits naar Emmen verhuisde kreeg zij werk bij de Miwaco in Angelslo waar zij maar liefst 25 jaar een vertrouwd gezicht is geweest en daar nu nog regelmatig aan wordt herinnerd. Als tijdverdrijving mag Dini nu nog graag puzzelen en een beetje wandelen.

Frit Tijhof (85) zag een maand later dan Dini ook in Enschede het eerste levenslicht en zou uiteindelijk ook de enigste in het gezin Tijhof zijn. Hij volgde na de lagere school de ambachtsschool om het vak elektricien te leren. Nadat hij uiteindelijk in Emmen terechtkwam werkte hij tot zijn pensioen bij de ENKA en het jonge paar betrok na een jaar in de kost zijn in Emmen de huidige woning aan de Dunningecamp. Het gezin werd daar wel iets groter met een zoon en dochter die inmiddels zijn uitgezwermd naar Venlo en Amsterdam en er zijn inmiddels twee kleinzonen. Frits was naast zijn werk ook jarenlang op pad als actief lid voor de FVN bond en had daardoor weinig tijd voor een hobby of sport. Dini en Frits gaan het jubileum nog wel even uitvieren met de kinderen, kleinkinderen en bekenden met een dagje Wildlands.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda