JUBILARISSEN

Henk Naaijer en Diny Otten al vroeg zeker van hun liefde

EMMER ERFSCHEIDENVEEN - Zondag 9 januari 1957 was de dag dat Henk Naaijer uit Emmer Erfscheidenveen en Diny Otten uit Coevorden elkaar op jonge leeftijd het ja-woord durfden te geven. Nu 60 jaar later hebben de twee veel lief en leed gedeeld en zijn nog steeds onafscheidelijk. Henk Naaijer werd op 22-12-1933 als enigst kind geboren in een slagersfamilie aan Kanaal A in Emmer Erfscheidenveen.
Reageer!

Willy Hooiveld en Aaltje Hooiveld 60 jaar getrouwd

ODOORN - Willy Hooiveld (81) werd geboren in Odoornerveen en Aaltje Eggens (79) zag het eerste levenslicht in Valthe. Willy en Aaltje hebben elkaar in Odoorn voor het eerst ontmoet tijdens een dansavond in zaal De Boshof. Na de eerste kennismaking mocht Willy Aaltje na afloop naar huis brengen en toen sprong ook de liefdesvonk over. De twee werden een stel en na een verkering van ongeveer twee jaar volgde een huwelijk.
Reageer!

Dansles bracht Hein Marseille en Rita Beeks samen

KLAZIENAVEEN – De wekelijkse dansles op zaterdagavond in Haarlem, was de plek waar Rita Beeks en Hein Marseille elkaar bijna 68 jaar voor het eerst tegen kwamen. Na het regelmatig wisselen ontstonden er op een bepaald moment vaste stelletjes die elkaar opzochten en eentje daarvan van die tussen Rita en Hein. Uiteindelijk kreeg het tweetal verkering en besloten na ongeveer twee jaar elkaar het ja-woord te geven.
Reageer!

Echtpaar Finke-Tiemens 60 jaar getrouwd

SCHOONEBEEK – Woensdag 8 december 1961 was de dag waarop Greta Tiemens (82) en Freek Finke (87) elkaar het ja-woord hebben gegeven in de echte Aole Gemeentehuis van Schoonebeek aan de Europaweg. Deze plechtigheid vond plaats nadat het tweetal ruim vijf jaar verkering had gehad en duidelijk voor elkaar bestemd waren. De eerste contact was eigenlijk ook wel het moment dat de vonk wederzijds oversprong.
Reageer!

Liefde op het eerste gezicht voor Henny Peters en Wipke Kootstra

ERICA - Het was op Koninginnedag in April 1956 dat Henny Peters uit Erica en Wipke Kootstra uit Harkema Opeinde elkaar voor het eerst tegen kwamen en nooit meer hebben los gelaten. ,,Ik was werkzaam op de Marinebasis in Doorn en ging met enkele kompanen naar volkspelen op Koninginnedag in Austerlitz, een plaatsje vlak bij Doorn.
Reageer!

Dansen bracht Hennie Bakker en Rieks Holties samen

EMMEN - Het was dansschool De Lange aan de Wilhelminastraat in Emmen waar de liefde tussen Hennie Bakker uit Sleen en Rieks Holties uit Noordbarge met dan 63 jaar zijn oorsprong vond. Op een van twee wekelijkse dansavonden in de dansschool vonden de twee elkaar, maar toen hij vroeg of hij Hennie naar huis mocht brengen schrok hij wel even. Rieks had niet direct door dat hij dan naar Sleen moest fietsen, maar ook weer terug moest.
Reageer!

100 Jarige neemt elke avond een borrel

EMMEN - Op woensdag 13 oktober is het precies 100 jaar geleden dat Jan Timmer in Sellingen het levenslicht zag. Timmer groeide op als vierde in een gezin met uiteindelijk drie zussen en zes broers. Jan Timmer had na zijn lagere school maar een opdracht en dat was werken. In de begin jaren was het vooral in de polder de boer aardappels krabben. Later kreeg hij een baan bij de AKZO waar hij tot zijn pensioen bleef werken.
Reageer!

Bezoekje aan bazar start van langdurige romance

EMMER COMPASCUUM - Een bezoekje van Geert Bruinsma en Zwaantje Telkamp aan de jaarlijkse bazar in zaal Bruinsma aan het Oosterdiep bracht de twee bij elkaar. Geert was er met vrienden en had een droge worst gewonnen. Om contact te leggen bood hij Zwaantje en haar vriendinnen ook een plakje worst aan.
Reageer!

Jans Jeuring en Jantje Jeuring-Unij 65 jaar getrouwd

EMMEN - Het was dinsdagmiddag toch een klein feestje in het prieeltje bij de Schans voor Jans Jeuring en Jantje Jeuring-Unij, want zij vierden daar hun 65-jarig huwelijk. Jans Jeuring werd geboren in Zuid-Barge op 11 februari 1927 als zoon van een melkboer met nog zes broers en zes zussen. Na de lagere school ging Jans werken bij Timmerfabriek Scholten in Noord-Barge als machinaal houtbewerker met als specialiteit trappen maken.
Reageer!

Albert en Marchien Weggemans-Mulder 60 jaar getrouwd

SCHOONEBEEK - Vandaag, woensdag 18 augustus, is het precies 60 jaar geleden dat Albert Weggemans(84) en Marchien Mulder(82) elkaar in het gemeentehuis van Gramsbergen het ja-woord hebben gegeven. Een datum waarbij natuurlijk even stil wordt gestaan ook al zullen de festiviteiten door de Coronaregels ook hier beperkt blijven. Op deze dag thuis even een borreltje met enkele vaste kennissen en in het weekend een etentje met de kinderen en kleinkinderen in De Witte Olifant.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda