Geert van der Giezen en Bertha Horstman 65 jaar getrouwd

KLAZIENAVEEN – Ondanks dat Geert van der Giezen (87) en Bertha Horstman (84) allebei in Zwartemeer zijn geboren vonden zij elkaar ruim 65 jaar geleden bij de Dordse Brug waar vroeger menig liefde tot bloei kwam. Het klikte direct en Vrij snel werd besloten om in het huwelijksbootje te stappen en afgelopen woensdag werd deze mijlpaal natuurlijk met de familie gevierd met een heerlijke stampotmaaltijd. Terugblikkend kan Geert zich herinneren dat ze elkaar plotseling troffen bij de Dordsebrug.


Na aanvankelijk in Zwartemeer te hebben gewoond verhuisde het echtpaar 34 jaar geleden naar Klazienaveen. Geert was actief als handballer bij Hurry Up en als voetballer bij de zaterdagclub Vriendentrouw. Fietsen was een grote liefde van hem en dan vooral de lange 200 km toertochten van de FTC Emmen. Brood op de plank verdiende Geert achtereenvolgend in het veen, tuinbouw, de ENKA en op het Esso benzinestation van Lanting in Klazienaveen.

Bertha werkte van jongs af bij de Heemaf en later in de tuinbouw. Uiteindelijk werd zij huisvrouw voor de opvoeding van de drie kinderen die voor vijf kleinkinderen en één achterkleinkind zorgden. Bertha gebruikt haar vrije tijd voor handwerken van truien, sokken en tafelkleden voor het hele gezin en met de scootmobiel door Klazienaveen rijden. Bertus zoekt het allemaal wat rustiger en wat toeren in de auto en vissen in het nabijgelegen water en puzzelen.
Emmens burgemeester Eric van Oosterhout kwam ook langs om de felicitaties overbrengen en een ingelijst kopie van de openingspagina van de krant op 31 januari 1959 en fotoboek als attentie meegenomen. (foto Bennie Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda